Engagerad
74 inlägg
tänkte testa och göra maränger..ska använda äggvita från 6st ägg..känns lite dumt att bara slänga 6 äggulor..så vad kan man hitta på med gulorna?
Omelett,,, blir lite masitiga men helt okej om du har i lite mjölk/grädde ost o ev några grönsaker
Kanske god hemlagad glass med hemlagad vaniljsås till marängerna? :-) Då går det åt en hel del äggulor. Annars kan man använda dem till annat man har ägg till. Eller till att reda såser med. Äggula kan man frysa in.
Ge dem till katten! fast inte alla på en gång! (Om du nu har en katt..)
tack för tipsen, hur länge kan man ha dem i frysen?
Jag vet inte hur länge man kan ha dem i frysen. Äggula är ju rätt fett. Men sök på nätet så hittar du säkert nåt.
Majonnäs Ingredienser 2 äggulor 4 dl matolja 1 msk fransk senap salt och peppar Gör så här: 1. Alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika att det skär sig. 2. Blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål. 3. Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis under flitig vispning. 4. Smaka av med salt och peppar. Om den blir för tjock kan man späda med några droppar vatten. 5. Det går även bra att köra alltsammans i en mixer. Om majonnäsen är gjord på färska ägg och man bara tar ut den ur kylskåpet korta stunder och inte petar i den med fingrarna, så håller den sig i flera veckor.