icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

vad kan man göra med äggulorna?

Engagerad
74 inlägg
2 januari 2012 21:52

tänkte testa och göra maränger..ska använda äggvita från 6st ägg..känns lite dumt att bara slänga 6 äggulor..så vad kan man hitta på med gulorna?

  • Veteran
    2296 inlägg
    2 januari 2012 22:16

    Omelett,,, blir lite masitiga men helt okej om du har i lite mjölk/grädde ost o ev några grönsaker

  • Veteran
    3541 inlägg
    2 januari 2012 22:46

    Kanske god hemlagad glass med hemlagad vaniljsås till marängerna? :-) Då går det åt en hel del äggulor. Annars kan man använda dem till annat man har ägg till. Eller till att reda såser med. Äggula kan man frysa in.

  • Engagerad
    74 inlägg
    3 januari 2012 04:14

    Ge dem till katten! fast inte alla på en gång! (Om du nu har en katt..)

  • Engagerad
    74 inlägg
    3 januari 2012 09:08

    tack för tipsen, hur länge kan man ha dem i frysen?

  • Veteran
    3541 inlägg
    3 januari 2012 22:45

    Jag vet inte hur länge man kan ha dem i frysen. Äggula är ju rätt fett. Men sök på nätet så hittar du säkert nåt.

  • Veteran
    5951 inlägg
    3 januari 2012 22:51

    Majonnäs Ingredienser 2 äggulor 4 dl matolja 1 msk fransk senap salt och peppar Gör så här: 1. Alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika att det skär sig. 2. Blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål. 3. Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis under flitig vispning. 4. Smaka av med salt och peppar. Om den blir för tjock kan man späda med några droppar vatten. 5. Det går även bra att köra alltsammans i en mixer. Om majonnäsen är gjord på färska ägg och man bara tar ut den ur kylskåpet korta stunder och inte petar i den med fingrarna, så håller den sig i flera veckor.