behöver man igentligen 2 lagade måltider per dag?min tanke är att man äter ordentligt till lunch dvs lagad varm mat( barnen äter i skolan). lagad mat kan bestå av kyckling, fisk, köttfärs, och sen på kvällen göra lite lättare som ägg, gröt, soppa osv.får man då i sig det man behöver eller stjälper jag mig bara?jag arbetar nätter och äter frukost på morgonen när jag kommer hem, äter lunch när jag vaknar runt 14 och sen då middag runt 17-18, då är jag ju fortfarande mätt( och resten av familjen är hungrig!) och när jag kommer till jobbet så äter jag fil med musli runt 23-24 tiden. jag ska ligga runt 1550 kalorier per dag,( min man håller igen med och vi har två barn som behöver gå ner i vikt).vad tycker ni?
Mycket engagerad
168 inlägg
Växte upp med bara ett lagat mål om dagen, fortsatte med det själv och det har funkat hur bra som helst. De dagar som barnen åt sämre i skolan/fritids blev det ordentligare mat på kvällen, gröt, pannkakor, kokt ägg osv men aldrig nån regelrätt middag. Deras pappa jobbade på annan ort och var bara hemma på helgerna så där behövdes ingen sen middag heller.
Nu när bara ena dottern bor hemma äter jag middag runt tre, fyra, lagar som regel lite extra och om dottern (som är tonåring och läser på annan ort) är vrålhungrig när hon kommer hem på sen eftermiddagen då finns det alltid mat att värma om hon vill ha det.
Kvällsmat äter jag vid nio, te, nån macka, ett ägg kanske.
Jag tror inte man behöver två lagade mål om man äter en bra blandad kost men åsikterna där går isär.
Hur man lägger upp sina måltider beror ju mycket på vilka tider man jobbar. Min pappa som var konditor, slutade kl ett men började istället mellan fem och sex på morgonen. Lunch hade han inte men frukost och elva kaffe, ganska naturligt då att äta middag kl två. :)