Mycket engagerad
216 inlägg
Hej! Jag kom med här för bara en vecka sedan, men trivs jättebra. Försöker läsa mycket om andra för att få inspiration. Nu funderar jag på att bli +medlem, men vill höra vad som blir "så mycket bättre" med det.
Man kan lägga in egna livsmedel, se RDI över vitaminer och mineraler så man inte missar något viktigt, skicka privata meddelanden, gå med i grupper, egen kokbok i receptavdelningen, färdiga veckomenyer och recept... Jag skulle inte vilja vara utan PLUS ska jag erkänna.
Tack :-)
Här kommer en länk till infosidan om plussmedlemskap http://www.matdagboken.se/?p=info&PageID=113 Jag gillar -Vitamindiagrammet. -Privata meddelanden -Den egna kokboken -Och att man kan kolla in andra medlemmars profiler/matdagböcker de de själv väljer att dela med oss andra.
Jag ångrar mitt medlemsskap... Tycker inte det tillför så mycket. Köpte det för att det skulle finnas 5:2 recept, men blev väldigt besviken på dem - de innehåller massa kolhydrater som jag undviker.
Bra med både ris och ros. Jag är lite osäker, även om det inte är några stora summor. Tack för era synpunkter
Jag tycker att det är jättebra att man kan skriva in egna livsmedel. Lilltuss, det finns ju en hel massa LCHF recept. Så varför använder du dig inte av dom? Jag är inte ett dugg intresserad av LCHF men jag står ut med att dom recepten och att andra inte har samma diet som jag :)
Ja, PLUS tycker jag verkligen är värt. Man får ut väldigt mycket av det. Jag har också för mig att man enbart kan använda appen om man är plus (?)
Jag blev plusmedlem igår men jag blev lite besviken på fördelning i matlistorna. Om man väljer LCHF är det för det mesta maträtter med ganska låga kolhydrater.
Men om man väljer 5:2 listan, som det stod att det är baserat på LCHF är mycket högre kolhydrat innehåll. Vilket för mig är ologisk.
Dessutom är RDI rekommendationen förlegad. Det har inte ändrats sedan 60-talet.
Carel. LCHF betyder ju att det ska vara låg andel kolhydrater. 5:2 har ju inte det tänket men kan ju ändå vara inspirerat av det och därför blir det en kompromiss - alltså högre andel kolhydrater. Logiskt? Du kan ju reglera och äta som du själv vill. Minska mängden kolhydrater om du tycker det är för mycket för dig.
Att RDI inte ändrats beror kanske på att vi människor och vårt näringsbehov i form av vitaminer och mineraler inte har ändrats sedan dess... :-)
Men visst kommer det ibland nya rekommendationer. Det måste dock prövas med långtidsstudier innan man vågar ändra RDI. RDI ska ses snarare som en minsta nivå än som något exakt. Vi är ju dessutom alla olika och har individuella behov som RDI inte tar hänsyn till. Men viss finns det minsta rekommenderade nivå för att vi ska må bra och hålla kroppen frisk, även om det inte heter RDI.
Mait, vad LCHF är vet jag. Jag har levt med denna livstil i många år.
Angående RDI rekommendation har jag en annan åsikt, men man kan inte vara överens om allting