icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Varför blir jag däckad av havregrynsgröten?

Nykomling
3 inlägg
12 augusti 2009 23:20

Kopia på ett inlägg under tråden "Gröt": Varianten med råa havregryn och mjölk (och massa socker) är jag uppfödd på som liten. Numera blir det mest gröt utan socker. Fast som jag skrivit på annat ställe. Ofta klappar jag ihop och somnar efter att ha ätit gröt. Kolhydraterna som gör detta? Gröt skulle ju ge energi. Fast energin går väl till matsmältningen. Nu undrar jag: är det för att blodsockret sänks ilsnabbt som jag blir helt färdig? Eller beror det på att insulinet skjuter i höjden, att jag håller på att bli insulinresistent?

  • Veteran
    5096 inlägg
    13 augusti 2009 13:17

    Händer detta bara när du äter gröt?

  • Nykomling
    3 inlägg
    14 augusti 2009 00:17

    Vet inte riktigt. Det var bara så uttalat när jag åt gröt. Kanske jag ska kolla om det händer med andra livsmedel. Tänkte det kunde ha med kolhydraterna att göra. Om det nu skulle vara bara gröten, vad skulle det då kunna tyda på?

  • Veteran
    5096 inlägg
    14 augusti 2009 09:01

    Vet ej, du kanske helt enkelt blev väldigt mätt eftersom gröt är ganska mäktigt samt mättar bra?

  • Veteran
    5096 inlägg
    14 augusti 2009 09:11

    Om du mår du dåligt av gröt kan du väja annan frukost. Prova exempelvis grovt bröd m hela korn och en burk inlagd makrill i tomatsås.