icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Varför inte mejerifetter?

Nykomling
2 inlägg
1 december 2014 09:21

Ser att många tycker man ska hålla sig ifrån mejerifetter. Varför? Jag som inte dricker kaffe eller the kan inte ta kokosfett i en sådan dryck ex. Ingen ätare av nötter o avokado heller. Så för mig blir det grädde i så gott som allt. Spelar det någon roll? Eller är det huvudsaken att man då håller koll på kcal. Klarar inte av att ha massa fett som flyter omkring på tallriken så att steka i mer smör räcker inte. Har alltid velat ha min mat ganska torr, äter inte oljor o sådant på sallad heller, blir för smetigt... Ja, jag vet jag är hopplöswink 

  • På gång
    28 inlägg
    1 december 2014 12:59

    Det är väl dom produkterna med lite mindre fettinnehåll (mjölk, fil etc) och inte smör, vispgrädde och ost som det gäller. Många är ju oxå lite känsliga(utan att veta om det) och dessutom så innehåller tex mjölk ganska mycket kolhydrater så det kan bli en liten fälla om du vill hålla nere på just kolhydrater. Själva "fettet" är tvärtom ett väldigt bra fett att äta.

  • Veteran
    5951 inlägg
    1 december 2014 13:31

    Ytterligare en teori är att mejerifetterna påverkar bakteriefloran i tarmen negativt, vilket bl a kopplats ihop med IBS, Ulcerös kolit och en massa andra otrevligheter.

    http://martinbrunnberg.blogspot.se/2012/06/mjolkmage.html