Hej! Det finns en sak som jag tycker är synd när man skall fylla i sin träning. Tex. löpningen. Det minsta man kan välja är 8 km. Och den som kan springa så långt har både bra kondis och har nog sprungit ett tag. För oss som är lite ovana då? Hur ska vi kunna fylla i som inte springer så långt? Fyller man i jogging - medel så blir det ju helt fel, i alla fall för mig som faktiskt kör löpning, fast 4 km.8 km kommer jag absolut komma upp till, fast när jag har vant mig vid att springa och tränat upp min kondis.
Engagerad
78 inlägg
Alltså, det står 8 km/h. Det vill säga du väljer vilken snitt hastighet du har haft per KM.Sträckan i sig är relevant. Du behöver veta din hastighet och hur länge du har varit ute.
Vet inte om jag förstår dig fel nu men det du väljer är ju 8 Km per timme, dvs du springer 8km på en timma alltså hastigheten på löpningen, inte själva sträckan du springer.Tar det med andra ord tex 30 min för dig att springa 4km, då fyller du i 30 min på löpning 8km/timme och får då en hyfsad korrekt kcal förbrännings siffra.Tar det kortare tid, då väljer du en högre hastighet :)
Om du springer 4km på 32 minuter höll du hastigheten 8km/h och ska då välja "Löpning - 8km/h" och fylla i 32 minuter som motionerad tid (fältet för det heter varaktighet).
Om du istället kom 5km på 30 minuter höll du hastigheten 10km/h och ska då välja "Löpning - 10km/h" och fyller i 30 minuter i fältet varaktighet.
Tyvärr finns det inget alternativ för t ex 9km/h (som jag föredrar att springa tempopassen i) men då väljer jag närmast långsammare tempo, 8km/h, så blir det fel åt (för mig) rätt håll.
Intervaller räknar jag ut lite annorlunda, jag lägger ihop den snabba löpningen för sig, t ex 10st intervaller á 400 meter i 10km/h (vilket ger 4km i 10km/h, alltså 24 minuters löpning) och den lugna löpningen emellan intervallerna för sig och redovisar det som två olika pass.
Hm... undrar just om någon mer än jag begrep det där sista... :-)
Då förstår jag. Tack så mycket! =)