Nykomling
0 inlägg
Hej, jag vill bara varna för gojibären om ni är intoleranta mot c-vitamin. bären innehåller nämligen 500 gånger (!) mer c-vitamin än apelsiner och framkallar en akut allergireaktion som påminner om magförgiftning. c-vitamin i för stor dos kan nämligen vara rätt laxerande. så om ni känner obehag när ni ätit bären, har ni en förklaring till vad det kan vara.
Gojibär är vad jag läst mig till giftiga så man skall inte över äta dem heller. Växten är av potatis släcktet.
Apelsiner är en rätt kass C-vitaminkälla för övrigt, om man ska vara noga. Det finns rätt gott om grönsaker och bär som är bättre källor till C-vitamin än just apelsin (53 milligram per 100g) t ex paprika (205 milligram per 100g) eller svarta vinbär (210 milligram per 100g). Gojibär har nånstans mellan 29 och 148 milligram per 100g. Inte mycket att slå på trumman över med andra ord, en vanlig röd eller grön paprika är bättre om man vill ha mycket C-vitamin.
Våra skogar är fulla av lingon och blåbär...finfina antioxidanter!