jag använder ibland vetegluten (seitan) som köttsubstitut och jag har rent vetegluten hemma men den står det inget om näringsvärde på, jag undrar om detta kan stämma? http://www.nordmills.se/pdffiler/faktablad/Vital_Vetegluten.pdf det jag har är alltså färdigtvättat vetegluten och det verkar vara samma slags produkt. jag tvättar även fram gluten hemma ibland men vet ej var jag kan hitta näringsvärde på den (tillagar enligt följande sätt http://www.oxon.se/seitan/bake.html) om nån vet hur jag kan få reda på näringsvärde är jag tacksam
Utmärkt medlem
927 inlägg
Nordmills värden verkar stämma.
tack
håller på att göra seitan på treditionellt sätt, eftersom det inte finns nån innehållsförtekning då så håller jag på att räknar ut hur mkt av protein, kolhydrater och fett det är. så jag behöver en dubbelkoll av nån. enligt seitan/oxon hemsidan så innehåller 100 gr färdig seitan 118 kcal varav 22% är protein och mindre än 1% är fett. om jag räknar såhär då (kolhydrater 1 gr = 4,1 kcal, protein 1 gr = 4,1 kcal och fett 1 gr 9,3 kcal) 22(protein) * 4,1 = 90,2 kcal 0,5 (jag räknar på det när dom säger mindre än 1% fett) * 9,3 = 4,65 90,2+4,65=94,85 kcal (fett och protein) 118 (summan av allt) - 94,85 = 23,14 23,14 (kolhydrater i kcal) / 4,1 = 5,65 (gr kolhydrater) alltså 22 gr protein, 0,5 gr fett och 5,65 gr kolhydrater. har jag räknat rätt?