Nykomling
3 inlägg
Om det i ett recept står 125 gr kycklinglår eller kycklingklubba, är 125 gr med eller utan ben då? Alltså 125 gr rent kycklingkött eller hela låret/klubban?
Du bokför bara det du äter.
Om det står kycklingklubba/lår i receptet så borde det vara det du ska använda, och inte bara det rena köttet. Annars borde det stått kycklinglår file, kan jag tycka iaf. Ska du bokföra det i matdagboken då är det som LadyG säger, bara ätlig del som gäller, dvs köttet utan ben.
Men...hmm...om det då står 125 gr kycklingklubba i receptet, då blir ju det jag äter mycket mindre, ca 100 gr. Är 125 gr det jag ska få i min i rent kött eller ska jag bara äta de ca 100 gr som blir kvar när benen är borta? Hur skulle ni göra?
Nån gång hade jag säkert vägt klubban i sin helhet, och därefter bara benen som blev över och fått ett hum om hur mycket kött det verkligen är på ett kycklingben egentligen men mer som kuriosa egentligen. Jag hade bara bokfört det jag ätit, dvs uppskattningsvis 100-120g kycklingkött beroende på storleken på fågeln och hur välväxta lår den hade.
Då gör jag så! Tack för hjälpen!