Jag har varit förvirrad när jag har varit på väg att lägga in pasta i min matdagbok. Brukar ofta koka en stor mängd pasta så att det räcker till flera matlådor, därför väger jag inte pastan okokt utan efteråt, när jag delat upp den kokta pastan i portioner. När jag vägde 3 dl kokt pasta (skruvar), vägde det 180 g. Så testade jag både att lägga in vikten, 180 g, och sen efteråt testade jag även att lägga in mängden, 3 dl. Det skilde en hel del, fast att det egentligen var lika mycket. Så vilken av dessa är mest rätt? Väldigt tacksam för svar, då jag äter pasta väldigt ofta. Såhär såg det ut när jag testade att lägga in: » 180,0 gram Pasta kokt m salt 234 Kcal » 3,0 dl Pasta kokt m salt 156 Kcal
Engagerad
82 inlägg
Hur många gram det blir på en dl kokt pasta varierar mycket beroende på formen på pastan så förstår egentligen inte hur dom kan ha med den måttangivelsen. Att väga ger som regel alltid mest korrekt värde.
Jag föreslår att du väger pastan okokt och delar med antal portioner. Eftersom du inte vägt pastan okokt denna gång är det nog bäst att välja alternativet med högre kalorimängd.
Välj att lägga in pastan som kokt, det finns i livsmedelslistan. Då ska du lägga in vikten.