icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Vikten ändras efter kokning

På gång
15 inlägg
17 september 2009 12:22

Vet inte hur jag ska lägga in vikten på ex potatis, väger jag den rå innan jag klyftar o lägger i ugn så väger 3 potatis 350 gram, men efter 30 min i ugnen så väger samma potatis 200 gram. Vad är det man ska lägga in egentligen? Jag tillsätter aldrig fett när jag tillagar något i ugnen.

  • På gång
    15 inlägg
    17 september 2009 13:03

    Hoppsan såg nu att jag skrivit kokning i rubriken och menade egentligen ugnsbakade... men även kokad potatis ändrar väl vikt?

  • Veteran
    7560 inlägg
    17 september 2009 16:37

    Du kan ju välja om du skriver in potatis eller kokt potatis. Jag skulle välja kokt potatis.

  • På gång
    15 inlägg
    17 september 2009 17:00

    ja det gjorde jag, automatiskt så hade jag ätit färre kalorier hehe, men jag vill ju göra rätt så det stämmer i slutändan.

  • På gång
    32 inlägg
    19 september 2009 10:14

    Heter livsmedlet bara "potatis" så ska det nog vara den råa vikten. Tror det gäller för samtliga livsmedel att om det inte uttryckligen står kokt eller ugnsbakad på den så är det vikt innan tillagning. Kommer inte ihåg på rak arm med det borde väl finnas ett livsmedel som heter "potatis kokt" som är justerat för viktändringen.