På gång
15 inlägg
Vet inte hur jag ska lägga in vikten på ex potatis, väger jag den rå innan jag klyftar o lägger i ugn så väger 3 potatis 350 gram, men efter 30 min i ugnen så väger samma potatis 200 gram. Vad är det man ska lägga in egentligen? Jag tillsätter aldrig fett när jag tillagar något i ugnen.
Hoppsan såg nu att jag skrivit kokning i rubriken och menade egentligen ugnsbakade... men även kokad potatis ändrar väl vikt?
Du kan ju välja om du skriver in potatis eller kokt potatis. Jag skulle välja kokt potatis.
ja det gjorde jag, automatiskt så hade jag ätit färre kalorier hehe, men jag vill ju göra rätt så det stämmer i slutändan.
Heter livsmedlet bara "potatis" så ska det nog vara den råa vikten. Tror det gäller för samtliga livsmedel att om det inte uttryckligen står kokt eller ugnsbakad på den så är det vikt innan tillagning. Kommer inte ihåg på rak arm med det borde väl finnas ett livsmedel som heter "potatis kokt" som är justerat för viktändringen.