icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Vilken fil, youghurt?

Engagerad
54 inlägg
7 juli 2011 07:10

Vilken fil, youghurt skall jag äta, hittar ingen annan än fjällfil som är på 4,5%, finns det fler, fetare? samma med youghurt, vilken skall man äta här?

  • Veteran
    2296 inlägg
    7 juli 2011 08:25

    Beror ju på vilken linje du ska på. Ser ut att du letar fett?

  • Mycket engagerad
    370 inlägg
    7 juli 2011 09:15

    Turkisk eller grekisk yoghurt

  • Utmärkt medlem
    930 inlägg
    7 juli 2011 13:16

    Eller gör filen/yoghurten själv då kan du ju styra fetthalten själv

  • Engagerad
    54 inlägg
    7 juli 2011 14:22

    Det är LCHF jag går på. Hur gör man fil/youghurt själv med önskad fettstyrka?

  • Utmärkt medlem
    930 inlägg
    7 juli 2011 14:48

    Har några recept lägger in dem i LCHF-kostar gruppen om jag inte redan har laggt in dem där

  • Utmärkt medlem
    930 inlägg
    7 juli 2011 15:08

    Fil, Yoghurt och CF recept ligger nu i Gruppen Lycka till

  • Engagerad
    54 inlägg
    8 juli 2011 09:05

    OK, tack så mkt, då måste jag nog också be att få veta hur jag kommer in i LCHF. jag har ju anmält mig, men jag vet inte hur jag hittar det, går man in på forum och LCHF?

  • Engagerad
    51 inlägg
    16 juli 2011 05:15

    Skaldemans ratio säger att mängden fett i produkten ska vara större än mängden protein plus mängden kolhydrater. Det utesluter tex röd mjölk, som annars är ok enligt 5/100-regeln. Ratio är bra om man läser på det man handlar tex röd mjölk innehåller 5g kolhydrater och 3,3 protein detta gör det olämpligt i en strikt lchf när man äter för att gå ner i vikt tex eftersom protein och kolisar tillsammans blir 8,3 och fett andelen är bara 3 mao kolisar och protein överstiger det totala fettinnehållet. Många söker alternativ till frukost som tex yoghurt men man kan även tänka på att mjölkprodukter kan göra så att du inte går ner i vikt och man får hitta sin gräns.. Är det frukost som är målet med fil/yoghurten. Det finns en rysk yoghurt som har högre procent med fett än både den turkiska och grekiska och den har enl mig en lenare smak som är mer i klass med filmjölk.