På gång
28 inlägg
Har ni något bröd att rekomender i butiken om man vill äta en blandning mellan iso och GI? Är det något bröd man ska föredra?
Ja, välj bröd med hela korn eller frön. Gärna bakat på surdeg och med en lägre sockerhalt.
Tackar! :)
Ja, rågkusar är fina!
hej ja äter några som heter fröjd är med frön o grejer i o bakat på surdeg är goda. hälsn yrla
Vem gör dessa Fröjd och var köper man dem?
Hulda4: Det är Pågen som gör dem, och de är jättegoda. Men om de är att rekommendera ur ISO- eller GI-synpukt är jah tveksam till. De innehåller bl a vetemjöl och glukossirap. Dessvärre. Du kan kolla mer här vad som finns i dem http://www.pagen.se/matbrod/morka-portionsbrod/pagen-frojd/
Jag bakar egna bröd, med olika sorters mjöl och olika fröer, då får man vad man vill ha. Dessutom får man doften på köpet.
Detta måste kollas upp "GI-Hälsa" från "Östras bröd" nästa för bra för att vara sant. Det är annat än rågkusar (barkbitarna) från pågen.
GI hälsa brödet säljs ofta billigt på netto. Jag tycker det är som östars övriga bröd, lätt degiga, funkar ibland. En klar nackdel med östras bröd är att dom ofta saknar näringsdeklaration, inte heller finns infon på hemsidan och att det finns tycker jag borde vara en självklarhet. Föredrar helt klart fazers rågkusar, gillar tuggmotståndet, även om ombyte förnöjer ibland :)