icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Vilket bröd?

På gång
28 inlägg
4 februari 2011 09:12

Har ni något bröd att rekomender i butiken om man vill äta en blandning mellan iso och GI? Är det något bröd man ska föredra?

  • Veteran
    5096 inlägg
    4 februari 2011 14:47

    Ja, välj bröd med hela korn eller frön. Gärna bakat på surdeg och med en lägre sockerhalt.

  • På gång
    28 inlägg
    4 februari 2011 17:14

    Tackar! :)

  • Veteran
    5096 inlägg
    4 februari 2011 17:25

    Ja, rågkusar är fina!

  • Utmärkt medlem
    612 inlägg
    5 februari 2011 14:03

    hej ja äter några som heter fröjd är med frön o grejer i o bakat på surdeg är goda. hälsn yrla

  • På gång
    12 inlägg
    5 mars 2011 15:41

    Vem gör dessa Fröjd och var köper man dem?

  • Veteran
    1354 inlägg
    5 mars 2011 15:54

    Hulda4: Det är Pågen som gör dem, och de är jättegoda. Men om de är att rekommendera ur ISO- eller GI-synpukt är jah tveksam till. De innehåller bl a vetemjöl och glukossirap. Dessvärre. Du kan kolla mer här vad som finns i dem http://www.pagen.se/matbrod/morka-portionsbrod/pagen-frojd/

  • På gång
    42 inlägg
    10 mars 2012 14:04

    Jag bakar egna bröd, med olika sorters mjöl och olika fröer, då får man vad man vill ha. Dessutom får man doften på köpet.

  • Nykomling
    3 inlägg
    14 april 2012 18:36

    Detta måste kollas upp "GI-Hälsa" från "Östras bröd" nästa för bra för att vara sant. Det är annat än rågkusar (barkbitarna) från pågen.

  • Veteran
    1881 inlägg
    14 april 2012 20:03

    GI hälsa brödet säljs ofta billigt på netto. Jag tycker det är som östars övriga bröd, lätt degiga, funkar ibland. En klar nackdel med östras bröd är att dom ofta saknar näringsdeklaration, inte heller finns infon på hemsidan och att det finns tycker jag borde vara en självklarhet. Föredrar helt klart fazers rågkusar, gillar tuggmotståndet, även om ombyte förnöjer ibland :)