Mycket engagerad
209 inlägg
Är det ok att använda vin som smaksättare i maten enligt LCHF? Jag menar aökoholen kokar ju ändå bort?
Helt ok, så länge du håller ditt önskade kolhydratintag.
Tack för ditt svar Johan!
En till fråga angående vin då... Om man gör vinsås, då använder man ju rätt mycket vin, men alkoholen kokar ju bort. Och när man registrerar vin i MD så registreras också alkoholen. Då ser det ju ut som om jag har druckit mycket alkohol... men i själva verket så jag har ju inte fått i mig någon alkohol alls... Har jag missförstått detta? Kan man registrera vinet i matlagningen på något annat sätt?
jag fattar inte heller vad Johan menar blir verkligen kalorier och koldydrater kvar när alkoholen har kokat bort? märkligt..kanske ska man föra upp detta i dagboken på alkoholfritt vin?
Jag förstår inte riktigt TS fråga, med kopplingen till LCHF? Alkohol är ingen kolhydrat ;-), men är det främst kalorierna man vill åt så får man ju ta det lugnt med vinet.
citron kan göra lite samma sak som vintet i maten, alternativt alkoholfritt vin :D Xara, är det inte sockret i vinet som åsyftas?
linni: Vet inte, eftersom det står om alkohol som kokar bort? Socker kokar ju tyvärr inte bort... :-D