icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Vin i maten

Mycket engagerad
209 inlägg
7 januari 2011 17:58

Är det ok att använda vin som smaksättare i maten enligt LCHF? Jag menar aökoholen kokar ju ändå bort?

  • Veteran
    5096 inlägg
    10 januari 2011 10:09

    Helt ok, så länge du håller ditt önskade kolhydratintag.

  • Mycket engagerad
    209 inlägg
    10 januari 2011 11:27

    Tack för ditt svar Johan!

  • Mycket engagerad
    153 inlägg
    10 januari 2011 11:38

    En till fråga angående vin då... Om man gör vinsås, då använder man ju rätt mycket vin, men alkoholen kokar ju bort. Och när man registrerar vin i MD så registreras också alkoholen. Då ser det ju ut som om jag har druckit mycket alkohol... men i själva verket så jag har ju inte fått i mig någon alkohol alls... Har jag missförstått detta? Kan man registrera vinet i matlagningen på något annat sätt?

  • Mycket engagerad
    209 inlägg
    11 januari 2011 16:34

    jag fattar inte heller vad Johan menar blir verkligen kalorier och koldydrater kvar när alkoholen har kokat bort? märkligt..kanske ska man föra upp detta i dagboken på alkoholfritt vin?

  • Mycket engagerad
    247 inlägg
    12 januari 2011 07:04

    Jag förstår inte riktigt TS fråga, med kopplingen till LCHF? Alkohol är ingen kolhydrat ;-), men är det främst kalorierna man vill åt så får man ju ta det lugnt med vinet.

  • Mycket engagerad
    242 inlägg
    13 januari 2011 18:34

    citron kan göra lite samma sak som vintet i maten, alternativt alkoholfritt vin :D Xara, är det inte sockret i vinet som åsyftas?

  • Mycket engagerad
    247 inlägg
    13 januari 2011 20:38

    linni: Vet inte, eftersom det står om alkohol som kokar bort? Socker kokar ju tyvärr inte bort... :-D