Hej! Jag tycker inte om färgen på vanlig fullkornspasta, synen på det gör nog helt enkelt att jag också inte tycker att det är gott (psykologisk påverkan). Sen finns det vit fiber pasta också vilket jag mycket hellre äter eftersom jag inte tycker att de känns lika "tomma", kan de räknas som långsamma kolhydrater det också? Vill ha någon att se fram emot när jag "får" börja äta pasta igen, och då vill jag börja äta långsamma kolhydrater. Mvh/ Metda
Mycket engagerad
199 inlägg
Ur GI synpunkt är det ingen skillnad på vit fiberpasta och fullkornspasta så den kan du äta i lagom dos med gott samvete. :)
Yeeeeiy! Me like Halfdevils svar!!! ; ) - men VAD är egentligen då skillnaden mellan fullkorn och vit fiber, - förutom färgen alltså? = D frågar en verklig pastaälskare /Artemis
Fullkornspasta är gjord av fullkornsmjöl av durumvete samt siktat durumvete. Alla delar från sädeskornet finns kvar. Vit fiberpasta är gjord av durumvete samt finmalda kostfibrer av vete. Läs mer här. http://www.kungsornen.se/Matlagning/Vilken-pasta-passar-dig/
Tack för svaren, härligt att jag kan äta vit fiber sedan då =) Älskar verkligen den pastan, tycker mest om "skruvarna" från kungsörnen ;)