Mycket engagerad
121 inlägg
Kan någon vänlig själ hjälpa mig att räkna ut näringsvärdet per 100g bröd med detta recept? 1 liter vetemjöl 5 dl rågsikt 50g milda bakmargarin 50g jäst 1 tsk salt 2 tsk socker 6 dl vatten
Klistra in beskrivningen hur man gör när man tillreder detta recept så ska jag fixa det till dig.
Smält margarinet och blanda i vattnet, värm till fingertemp (ca 37 grader). Blanda jästen med lite av degspadet och häll sedan i resten av degspadet, salt & socker. Tillsätt vetemjölet och ca 4 dl av rågsikten. Arbeta ihop till en blank lite kletig deg tills den släpper degbunkens kanter. Strö över ett tunt lager rågsikt och låt jäsa under bakduk på dragfri plats ca 30 minuter (till dubbel storlek). Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta in resten av rågsikten tills degen inte längre är kladdig. Forma degen till 2 sprickfria bröd och låt jäsa ytterligare 30 minuter på bakplåt under bakduk. Grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen på 200 grader. Strax innan det är dags att ta ut brödet så penslas det med lite vatten för att få en krispig yta.
Varsågod: http://www.matdagboken.se/?p=recept&KategoriID=48&ReceptID=461
Om du vill kan du kopiera till dina favoritmåltider och se värdena där. Receptsidan kommer att fixas till så alla diagram blir tillgängliga där. + att det ska bli mycket lättare att lägga in egna recept och kunna redigera dem.
Tack, kruxet då man lägger in det som favoritmåltid är att man bara kan välja antal portioner inte hur många gram en skiva av brödet väger och då kan det bli något missvisande. En "normal" skiva väger ca 20 gram.