icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Ugnspannkaka i omelettmaskin

0 röster
0 st
20 min
Skriv ut

Om du har en omelettmaskin hemma, en sån där som ser ut som en smörgåsgrill men med två skål-liknande släta stekytor där man kan grädda flytande saker, är det lika bra att låta den stå framme.

4 Energifördelning per portion
  • 211 kcal

    Kalorier

  • 6 gram

    Fett

  • 9 gram

    Protein

  • 27 gram

    Kolhydrater

Bli plusmedlem idag!

  • 3000 näringsberäknade recept

  • Gå ner i vikt i egen takt

  • Personlig rådgivning

  • Färdiga kostscheman

Gå ner i vikt snabbt och enkelt med Matdagboken - Över 70 olika veckomenyer. LCHF, LCLC, GI, Paleo, Medelhavskost, Periodisk Fasta, 5:2-dieten, kaloriräkning m.fl

Beställ
PLUS-medlemskap från 59:- / månad.

Gör så här

  1. Blanda mjölet med salt i en bunke. Tillsätt hälften av havredrycken och vispa till en jämn, tjock smet. Rör ner äggen.
  2. Vispa ner resterande havredryck och fortsätt vispa till en klumpfri smet. Häll ner eventuell skinka eller kyckling om du vill ha det och rör om.
  3. Vänta tills järnet är ordentligt varmt innan du häller upp smeten.
  4. Fyll skålarna till strax under kanten, smeten kommer att resa sig så det ser nästan komiskt ut men det är som det ska vara.
  5. Grädda i minst 15 minuter, tills den fått färg och slutar wobbla konstigt när du petar på den.
  6. Låt dem vila några minuter innan du serverar dem.
Variationstips

Lägg i skinka eller stekt kyckling från gårdagen för lite twist.

Serveringstips

Servera med lingonsylt

Näringsvärden baserat på en portion

Energifördelning Energifördelning
Fett Fett
Kalorier Kalorier
Övriga ämnen Övriga ämnen
Vitaminer och mineraler Vitaminer och mineraler

Kommentarer

  1. Ingen har kommenterat detta receptet.