Dag 92. Maträtter som räcker
I helgen hade vi gäster och jag gjorde en gammal favoriträtt - favorit ur många synvinklar -
Enkel att ha färdig till gästerna kommer , blir fantastiskt god och man kan använda det som blir över , tomatsåsen “ igen “ som bas i andra rätter….
Jag gjorde kalvrullader ( går med lövbiff också ) fyllda med parmaskinka , vitlök , persilja och parmesan. Knyter ihop med steksnöre eller tandpetare och steker runt om så de får fin färg . Sedan lägger man ner rulladerna i tomatsås - superenkelt - ta bara ett par burkar bra finkrossade tomater , typ Mutti och låt puttra i minst 2 timmar - ju längre desto mörare kött .
20 rullader och 4 burkar tomater gjorde jag denna gång.
I Italien använder man tomatsåsen tillsammans med pasta som förrätt och äter sedan köttet med grönsaker / potatis till huvudrätt .
Dagen efter behöver man bara steka upp köttfärs och blanda med tomatsåsen ( om den finns kvar ) och så har du en gudomlig köttfärssås !
Andra rätter som ger goda och bra “sidorätter” är tex Buljongkokt oxfilé
https://www.koket.se/monika_ahlberg/varmratter/kott/buljongkokt_oxfile_med_basilikasas_och_rodbetspotatis/
Buljongen som blir över är en fantastisk smaksättare i många rätter !
Har ni några favoritrecept som räcker och blir till mer än en rätt på ett enkelt sätt ?
Gillar
Kommentarer
-
Det där lät gott, hur mycket parmesan använder du? Riven eller stavar? Har inte något dubbelmaträtt i huvudet just nu, men jag ska fundera.
-
Jag har många maträtter som jag ofta gör som oxå är enkla jag kan rekommendera 56 Kilos blogg därifrån gör jag massor samt även här på Md det finns ju massor 👍
-
klarelv
Jag river parmesan på den grövsta sidan och använder ca 2 msk fyllning per rullad
aregnisw
Det var ett tag sedan jag kikade på 56kilo , tack för tipset
-
Tack 8 veckor för bra tips- ska prövas! Har du lagt in receptet på MD? I övermorgon får jag en sändning med Parmesan a 25 kg direkt från Italien. Vi köper denna Parmesan som man kan dö för - vi gör en gemensam beställning på jobbet och får den vaccum packad i kg bitar. Tyvärr är den så god att den inte räcker så länge som vanlig ost....😉
Aregnisw: jag hittade hela påskmenyn på bloggen 56 kilo- uppskattad mat av alla. Däremot hann de små parmesankorgarna stelna innan de lämnade plåten så det blev parmesanchips med räktopping istället för korgar😅.
Önskar er alla en fin vecka!☀️☀️☀️
-
Åh, vilka goda recept, 8 veckor! Rulladerna ska jag prova i min wonderbag. Ackhs Den där parmesanosten från Italien skulle jag gärna vilja veta mer om. Men 25 kg? Måste man beställa så mycket? Pris? Webbadress?
-
Åh så gott. Måste testas Tack!!
-
Seglar67: hoppas allt går bra för er och att er skeppshandel trivs! Jag ska fixa adress och kontaktuppgifter till dig och även till fler om intresse finns. Köper man över 20 kg blir det fraktfritt.
Logga in för att skriva en kommentar.