Favoritrecept - Ljummen broccolisallad
Ett favoritrecept sedan min LCHF tid är en ljummen broccolisallad
Ett broccolihuvud per person
- dela i buketter och koka i 5 min
Körsbärstomater
Avocado
Knaperstekt bacon
Mozarella
Avsluta med riven parmesan och lite balsamavinäger
Nu när tänket ska ställas om till att räkna kcal så blir det
Broccoli, körsbärstomater , lite strimlad rödlök och balsamvinäger som bas -
beroende på kcal utrymme så toppar jag med tex
1/2 pkt knaperstekt bacon
Tärnad light fetaost
Strimlad rökt skinka ( brukar köpa en bit som jag sedan river på grövsta delen av rivjärnet och sedan hetta upp i stekpanna med lite vitlök )
Broccolin kan man ju lätt stavmixa så man får ett mos istället och sedan "toppa"
Vad har ni för favoritrecept ?
Gillar
Kommentarer
-
Mums, det där låter gott, älskar broccoli. Allra godast tycker jag den är förvälld och sedan snabbt wokad med soya och kryddor. Brysselkål på det viset är också godis, både varm och kall.
Mitt favoritrecept är den brunch jag fastnat för sedan jag gick med här och började med 16-8. Kesoplättar! Antingen med blåbär från frysen eller med skinka och ost. Jag trodde det skulle bli svårt att ersätta min älskade frukostgröt med nötter och frukt, men icke sa nicke.
-
Tack för receptet det lät gott, min favoriträtt är så många så jag kan ine rabbla upp alla favoriter för jag gillar allt nästan utom blodpudding och sånt jag inte tål med mjöl i men lax, torsk stekt samt kyckling står högt på min lista.
Det finns massor med bra recept här på MD också, samt kostdoktorns och 56 kilo.
-
Tack seglar67 för påminnelsen om brysselkål - en riktig favorit för mig också !
Kesoplättar gick varma under LCHF tiden , de tillsammans med omeletter av alla de slag räddade många måltider.
-
Stort grattis aregnisw till dina finfina resultat och att du håller dem - var inne och kikade på din blogg.
Lax , torsk och kyckling ...finns ju massa bra goda recept och jag brukar också kika in på 56kilo titt som tätt
-
Jag älskar lax i ugn med en sås på grädde, ajvar, vitlök och ost som man häller på och gräddar. Lite mjöl i såsen så den inte blir för tunn☺
Logga in för att skriva en kommentar.