Havreris
Är det någon som prövar Havreris ?
Kommentarer
-
Ja, jag tyckte det var jättegott till stroganoff istället för vanligt ris (som åtminstone jag är skeptisk till pga arsenikhalterna). En gång råkade jag slinta med cayennepepparn när jag gjorde wok, då fungerade havreriset perfekt för att mildra hettan. Jag bara hällde ner knappt 2dl i woken och lät det gå klart där, det tar 10 minuter eller så för havren att mjukna. Havren sög upp mycket av den överkryddade såsen och sedan kunde jag tillsätta lite vatten så det blev lagom såsigt och lagom starkt.
Man borde kunna göra goda sallader med det, men jag har inte kommit dit hän riktigt än. Men jag hade en vag idé om babyspenat, senapskål, ärtskott eller ärtskidor (beroende på vad jag hittar i trädgården), havreris, körsbärstomater, rödlök och någon vinägrette av något slag, som tillbehör till grillat. Vi har bara inte kommit oss för att grilla än
-
Jag är inne på att börja byta bort ris av samma anledning som dej. Prövade koka det som ris och det funka ganska bra. Tycker det smakar litte som rå ris. Måste bara räkna utt hur många kalorier det blir för en portion. Tack för svaret och hoppas du får en bra dag i sommar vädret.
-
Ja, det är ett pyssel, ibland undrar jag om man går ner i vikt för att man sitter och räknar så mycket att man inte hinner med att äta
Tack detsamma! Här hällregnar det, det är som om någon vält en kosmiskt stor hink över oss, men det behövs efter de senaste veckornas snustorra väder med massor av sol och inget regn. Man kan tro det är midsommar idag
Logga in för att skriva en kommentar.