icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Afkrut: mitt gamla skytte namn. Är en gubbe på 66 slitit på kroppen, är utsliten, blivit förgiftad mm. 2/12 2013 Köpte vi huset vid Bo Hage, se bilden vatten utsikten från matbordet på altanen, Det köpet räddad nog mitt liv hade börjat vissna i Stockholm efter 14 år där. Har bott 44 år på gård. i Jönåker, var vapenhandlare, tävlings skytt har SM medalj. Har använt MD för ut gåt ner 30 kg fungerade då med, Resan började 20/3 vägde 147 kg, börjad bokföra här på sidan 18/4 vägde 137 kg då. Den 26/8 2016 gåt ner 29,9 kg aktuell vikt 117,1 kg Mål vikt då 100 kg den är nu 20180209 88 kg. Har röjt både buskar, sly, och kört 32 släpkärror till tippen med soppor. Har en HR 432S med vanlig motor, en el snurra och ekolod. Fiskekompisar börjar tryta så letar nya fiskeintresserad så någon i närheten hör av er, Det vanligast är gös, gädda och abborre lite kräftor.
6 september 2016 13:35
4

Varmare ute en inne

Dagen började kalt var bar 5 grader när vi åkte ut på sjön, och solen hade inte orkat upp. Men den kom efter ett par burar, bar småt i burarna i dag med hoppas de stora ska komma, när det blir fullmåne igen brukar bli fart på dem då. De godaste kräftorna fångas i september, så många kräftor vi äter i augusti av svenska kräftor fångades i föra årets september. Har bekanta som har en stor del av inkomsten på kräftor, brukar ha ett par tusen frusna över vintern. Alltid kräftfest i slutet på september på kräftor med en klo. Vi lade i 2 nät med får vi se om gösen börjar röra sig inåt när det blir kallare.

Lunchen i dag av åts på altanen var varmare ut en inne gick frös inne, var under 18 grader. Blev stekt abborre klotpotatis (små söta potatisar nästan som färsk) fusk gjorde en snabb vitlöksås 80 gram grekisk yoghurt 20 gr lättmajonnäs Findus en liten vitlök ¼  del efter smak gillar star vitlöks smak och lite herbamaleörtsalt för att få fram smakerna. Med 180 gr potatis och 85 gram abborre och 210 gram morötter blev det strax under 500 kalorier. Packa ett tjog kräftor tills vi hinner äta dem, näst på tur stå fest på nyrökt kyckling lår och vingar, sen är det dags för alvarligare saker en rök med rådjur, hjort och vildsvin. Tar betydligt längre tid att röka. Och att salta kyckling tar bar 2 dar kött tar 4-14 dagar beroende på tjock lek då sprutar jag det grova förkortar salttiden mycket. Hade planerat att hinna röka en sats räkor att festa på med nyrökta räkor är supergott.

Ha en skön dag.

 

En bild från soliga altanen.


9bb7f788-c468-4e4e-b107-1cf0884a2249.jpg

Gillar

Kommentarer

  • 6 september 2016 14:13
    Lovis

    Åh, så mysigt du har det och fin utsikt. Härligt med egenfångad fisk, kräftor och vilt. Låter gott med rökta räkor också. Ha en bra fortsättningen på dagen du också smiley

     

  • 6 september 2016 17:21

    Tack Lovis det samma,    

  • 6 september 2016 21:30
    paloma

    Det var en fin utsikt, det låter gott med rökt kycklingsmiley

  • 6 september 2016 21:39

    Jag tycker det brösten skivar jag till smörgås mat ska ligga en veck efter rökning har fylt frysen med bröst nu, lite lår och vingar äter vi varma, kyckling vill man har riktigt klar så den röker man varmt 120 grader i 2-3 timmar.

Logga in för att skriva en kommentar.