Vilket slut på gårdagen, vär blev morgonen.
Diskade röken i natt, tur var att jag kom på att jag köpt en ny panelborste (rotborste i plast) på matsmart för hela 5 kr, den fungerade bra, Men det stora problemet vattnet är slut grundvattnet för lågt i brunnen. Inte lätt gör galler och bricka skål till röken rent har 6 stora galler, som köttet ligger på. När man inte kan spola vatten. Nu droppar inte vattnet längre tur man har sjövatten till toaletten. Jobbigt med mat gäster och vatten brist. Rökningen tog en massa energi då nya röken inte fungerar den går inte ställa in värmen på så fick köra full effekt på den 160 grader blev 70 max skulle var 60 grader ungefär. Men köttet blev bra, smakade utmärkt, fick ät det och njuta rökt vildsvin sålde dom i Stockholm för 429 kr kilo, har en som säljer viltkött i lokalbutiken han tar 298 kg för det .rökte 5 kg 4 kg fläskfilé lit hjort och rådjur, hade lite gammal fläskfilé som legat lite för länge i frysen, men märks ingen skillnad efter saltningen, Saltade med nitritsalt så köttet är rött och fint efter rökningen, har man vanligt salt så blir det grått när det är färdigt. Började dagen med att ta upp kräftburarna fick en jätte stor kräfta och 2 burar saknas. Så ingen bra början på dagen. Blir lunch på papp talrikar i dag rökt fläskfilé och vildsvin med pommesfritisen till. Dags gör i ordning pommesfritisen blir magra i artickfryn.
Ha en bra dag dags fixa lunchen.
Gillar
Kommentarer
-
Fick tips av grannar för länge sen när vi bodde i eget hus och grillade mycket: lämna grillgallret på gräsmattan över natten, på morgonen är den fin. Vi provade nog detta men jag kommer inte ihåg om det gav resultat eller inte...😕 Var får du allt köttet ifrån? Låter gott det du gör!😋
-
Vi är helt beroende av vatten i vårt samhälle. Tyvärr märker man av det mest när man inget har...😬 Galler blir fina om man lägger dom i gräset över natten....har jag hört...inget jag gör...men nöden har ingen lag 😧
-
Det behövs ett rejält regn, i flera dagar (om ens det räcker), fast det lär väl komma tids nog nu när det är augusti. Det låter väldigt gott med rökt kött så som du beskriver det!!! Visst är det smidigt med Actrifry? Jag är jätteglad åt vår, man kan göra jättefina rotsaksfrittar också på morot, kålrot och vad man nu gillar för rotsaker, i den :-)
Ha en trevlig helg!
-
Fungerar bra på grillgaller allt det fastbrända brukar var borta, körde ofta med gallret i gräsmattan över natten, funderade på att testa med röken, är kanter på gallren är mer som nät korgar, sen har jag vattenskål och dropp skydd i rostfritt så lite, jobb men det gick bra få rent det tog bara en stund i natt, men mycket krångligare utan vatten.
-
Ja LadyG gör jätt god rotsaksfritar, för körd jag lökringar i den, fick frysa dem först om de skulle bli fina, har med gjort egen strips på sötpotatis är nyttigare en vanlig potatis.
-
Oh, det måste jag testa, lökringar som är så gott!!! Sötpotatis har jag inte provat men det låter ju också jättegott! Tack för tipsen!
-
Vad gott det låter med ditt rökta kött. Tråkigt dock med vattenbristen. Allt blir så besvärligt när man inte har tillgång till obegränsat vatten.
-
Jag har precis läst om dessa nya apparater som friterar utan nästan ingen olja.
Philips har fått bäst testresultat, tror jag. Vilken har ni ?
Spännande grejor....men har jag plats för ännu en maskin på bänken ?
Blir den använd ?
-
Den jag har hemma är en Tefal 2-1 som jag är mycket förtjust i, vi har ett skåp den ska stå ovanpå när vi inte använder den så den inte är i vägen. Den är ganska stor, men så mättar den fyra vuxna också så det är den värd. Vi använder den ofta, till pommes, klyftpoatis, färskpotatis, rotfruktsfrittar och sådant. Man kan laga mat i den, alltså typ kycklinggryta osv men det blir av mindre ofta. Ugnsrostade rotsaker briljerar den på, oslagbart resultat varje gång.
-
Tycker best om tefals prudukter den jag har är Tefal ActiFry Express 2L Kör man frysta strips på 4% fet, utan något tillsatt fett tar mellan 17-20 min beronde på sort och vilken potatis de använt. Samma mäng rå potati tro det tog mellan 35- 40 min och en halv matsked olja till fyrahundra gram, är lite osäker på det var ett tagsen jag gjorde pommes, men en produkt jag inte vill vara utan, så har en i stugan, och halogenugnen har jag två av hemma en kiten somm frun har när hon är ensam stora skålen tycker hon är tung, Använder de maskinerna nästan varjedag åtminstene en av dem. Bakar tillock med helst i halogen ugen, blir inte så varmt inne, ingen uppvärmnings tid, soker kaka om man får oväntade gäster och slänger på en safranskaka mix, står 40-50 min på kartongen är klar på 20 min i ugnrn.
Logga in för att skriva en kommentar.