icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Den här bloggen handlar främst om min mat och träning, stress och sömn och annat som hör hälsan till.
Hur jag lyckas och misslyckas med det jag företar mig.

Jag läser nästan alla blogginlägg här på matdagboken och blir väldigt inspirerad av många och vill gärna vara med och hjälpa till att peppa och motivera andra. Har ni åsikter och tankar om det jag skriver blir ingen gladare än jag om ni delar med er här i kommentarsfältet!

Matdagboken ser jag som ett forum för goda råd och hjälp med motivation. Så vi slipper snubbla över samma stenar där någon annan redan snubblat!

http://cirpaslivmedlchf.blogg.se/ är en blogg med tankar om mitt liv, min mat, min träning, min familj och bara allmänt ditt och datt.
Titta gärna in på den med om ni har tid!
27 juni 2013 08:38

Lättlagad LCHF middag

[FET]Ugnsgrillad fläskytterfilé med rostade grönsaker[/FET] Igår när jag kom hem från jobbet var jag så väldigt sugen på hemlagad mat efter alla restaurangbesök. Jag är överlag helt värdelös på att laga mat efter recept och även när jag lagat mat vet jag knappt efteråt hur jag gjort… Jag är en sådan som improviserar och ibland blir det bra och ibland mindre bra. Denna gång blev det riktigt gott och här är ett försök till att skapa ett eget recept för första gången i mitt liv: Detta behöver du: 1 bit fläskytterfilé 2 msk Dijon senap ½ dl Grill olja 10 Körsbärstomater 1 Lök Rosmarin 3dl Vispgrädde 4 msk Mjukost med örter Spadet från stekning Salt och Peppar Gör så här: Skär snittar i köttet så att det är förskuret i ca 1,5 cm tjocka skivor. Blanda grillolja, senap salt och peppar i en bunke och rulla köttbiten i det. Se till att köttbiten är helt insmord i detta även i skårorna. Stek köttet i olja och smör för att få en fin stekyta. Skär snitt i tomaterna och skär löken i klyftor. Lägg köttet i ugnsfast form och tryck ned lök och tomat i skårorna. Häll resten av stekfettet över köttet. Strö över flingsalt och rosmarin. Skjuts in i ugnen. Häll på grädde i pannan med stekfettet, lägg i några matskedar mjukost med örter och låt koka upp. Salt och peppar efter smak. Servera med bladspenat. Gott!

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.