Svårberäknad middag igen....
Jag kan ju inte räkna ut näringsinnehåll i mina middagar som jag oftast svänger ihop på en höft liksom.
Inga recept eller annat, utan jag tar det vi har hemma och gör något av det, och tänker lchf när jag lagar.
Idag blev det stekt vitkål (i rikligt med smör), stekt falukorv med hög kötthalt (i rikligt med smör) och till det svängde jag ihop en trattkantarellsås på trattkantareller (otippat va?!), ett hörn av en svampbuljongtärning, salt, peppar, grädde (ca2½ dl) och några droppar soja.
Min del av detta blev i alla fall 4 korvskivor och ca 1½ dl vitkål och kanske en halv dl sås.
Jag vägde mig, mot bättre etande, i morse. Kände på mig att det inte skulle vara positivt, och uj så rätt jag hade!! Vågen stannade på 80,7 kg. Fan. Jag har ju gått upp dryga två kilo sedan i måndags?!?!?!
Lika glad som jag blev då, lika frustrerad blev jag idag. Suck.
Gillar
Kommentarer
-
Jag väger och skriver upp allt på ett block när jag lagar maten...inte heller efter recept så ofta. För det mesta lagar jag till oss två och vi delar rakt av. Då registrerar jag hälften av allt på mig.
Stekt vitkål kan vara svårt att beräkna till två och jag steker ofta medvetet mera på en gång.
Då väger även maken sin portion...och jag väger det som blir kvar i grytan. Beräknar då allt på fler portioner och delar innehållet efter det. Hoppas du förstår hur jag menar.
man behöver inte " krångla till det"
Senast uppdaterad 22 september 2016 19:15
-
Du kanske har redan kommit underfund med följande: Lagom är bäst! Det gäller även fett!
Jag körde LCHF för ett antal år sedan och gick upp massor av kilon! Idag har jag förstått att man inte kan äta FÖR mycket av det goda fettet. Så idag sneglar jag lite på kalorierna också. Nu har jag tagit lite ledigt från att registrera maten i MD med påföljden att vikten stått stilla ett bra tag...
Pepp til dig!
Logga in för att skriva en kommentar.