Korv farligt?
Kommentarer
-
Den länken vete katten om jag kan se, men är det möjligen den här artikeln du menar? "Det säkraste vetenskapliga underlaget gäller tjocktarms- och ändtarmscancer – den tredje vanligaste cancerformen i Sverige som drabbar ungefär 6.000 människor varje år. Mer preliminära uppgifter tyder på att charkuteriprodukter och rött kött ökar risken för bland annat cancer i bukspottskörteln, strupen, lungorna och prostatan samt stroke och typ 2-diabetes. – När det gäller tjock- och ändtarmscancer är sambandet klart bevisat. Forskarna är helt överens. För de andra sjukdomarna håller bevisen på att ackumuleras, säger Alicja Wolk som är professor i nutrionsepidemiologi vid Karolinska institutet." [LANK]http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/for-mycket-kott-bakom-manga-fall-av-cancer[/LANK]
-
Japp det var den... Tänker att det nog är många LCHF:are som äter mycket korv, för det är billigare än kött, bacon som ska föreställa rökt mm. Kanske bättre att äta ost, keso å kött men framför allt ägg? =)
-
Ja, jag håller med dig. Sambandet mellan tarmcancer och rött kött/charkvaror är tydligt. Däremot har de inte sett något sådant för kyckling eller fisk, och det gladde mig för vi äter mängder av just kyckling och fisk och mindre av nöt- och griskött.
Logga in för att skriva en kommentar.