icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Här kommer mitt "alter-ego" Draken att filosofera runt mat, vänner, vardag å annat smått å gott... Jag är särbo med en draktämjare som har en schäfertik, sambo i ett tvåfamiljshus med min kusin(Skatan) och ett gäng udda hundar! Vi har en softis, en dvärgpincher å två shar peier samt en gammal kattgubbe. Jag är helt sjukt besatt av dillchips, creme fraiche dip å cocacola, sockrade makaroner, ketchup å pizza är andra JOBBIGA kolhydratrika födoämnen... Har dock snabbtestat LCHF tidigare och gillade den metoden, så nu ska jag läsa på lite mera om de olika lämpliga måltids sammansättningarna!
5 februari 2012 22:11
3

Korv farligt?

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fhalsa%2Farticle14209512.ab&h=wAQEdseQ7AQHq-0oghb6KX3EjnduHtb1WeAXNgXub78UTEw&enc=AZNTpZzVgR6GKaUhloOB9E_kP_oU6pzme-zGfIdHcSh1UjFq8kifheY_J99BZ2eOogT1xyZycMiAHC5gcCZu7fNi

Kommentarer

  • 5 februari 2012 22:15
    Den länken vete katten om jag kan se, men är det möjligen den här artikeln du menar? "Det säkraste vetenskapliga underlaget gäller tjocktarms- och ändtarmscancer – den tredje vanligaste cancerformen i Sverige som drabbar ungefär 6.000 människor varje år. Mer preliminära uppgifter tyder på att charkuteriprodukter och rött kött ökar risken för bland annat cancer i bukspottskörteln, strupen, lungorna och prostatan samt stroke och typ 2-diabetes. – När det gäller tjock- och ändtarmscancer är sambandet klart bevisat. Forskarna är helt överens. För de andra sjukdomarna håller bevisen på att ackumuleras, säger Alicja Wolk som är professor i nutrionsepidemiologi vid Karolinska institutet." [LANK]http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/for-mycket-kott-bakom-manga-fall-av-cancer[/LANK]
  • 6 februari 2012 10:25
    Japp det var den... Tänker att det nog är många LCHF:are som äter mycket korv, för det är billigare än kött, bacon som ska föreställa rökt mm. Kanske bättre att äta ost, keso å kött men framför allt ägg? =)
  • 6 februari 2012 10:31
    Ja, jag håller med dig. Sambandet mellan tarmcancer och rött kött/charkvaror är tydligt. Däremot har de inte sett något sådant för kyckling eller fisk, och det gladde mig för vi äter mängder av just kyckling och fisk och mindre av nöt- och griskött.

Logga in för att skriva en kommentar.