icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 393615
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
7 december 2017 18:14
2

Bon Appétit

Idag åkte jag och mannen till IKEA i Avignon, främst för att köpa svensk julskinka som de har fryst där. I Frankrike äter de inte skinka på samma vis som vi från Skandinavien, men eftersom mannen ska vara kvar i Frankrike över jul och två av hans barn ska komma hit så tyckte vi att de skulle få lite svensk skinka. Det var en pytteliten skinka och de kostade 150 SEK/kg. Inte precis några erbjudanden här inte... Vi köpte lite sill och stearinljus också. 

6575934d-047d-462b-8f1f-5ac2246e5df0.jpg

När vi är på IKEA brukar vi äta lunch där. Mannen vill äta svenska köttbullar och jag brukar oftast välja laxfilé av något slag. Så och denna gång. På det franska ikeat får en välja själv vad för tillbehör en vill ha och jag valde kokt blomkål. För övrigt fanns det pommes frites, potatismos och ugnsstekta grönsaker. Ugnsstekta grönsaker har jag valt ibland. Men dels är det potatis i, som jag inte äter, och dessutom är det någon krydda jag inte gillar. Så blomkål fick det bli. 

Vikten fortsätter att gå ner några hekto om dagen och jag får nog snart börja äta något extra mål så att jag får balans. Men jag tänkte kanske låta det gå till efter jul. Det kan ju bli så att jag äter lite mer i jul än vanligt och då är det nog bra att ha lite reserv. 

Gillar

Kommentarer

  • 7 december 2017 18:17
    LUAL

    Tur att det finns IKEA för er utlandssvenskar yes

    Vad är typisk fransk julmat? Gåslever?

     

  • 8 december 2017 09:24

    Jag är aldrig i Frankrike över jul MEN mannen är det ibland och vi ser ju en del vad som säljs i affärerna inför jul. 

    De äter bl.a. mer fågel till jul. tex. pärlhöna eller chapon/kapun som är kastrerad tupp. Ostron är förstås stort och i vår region är en tradition att det ska finnas 13 efterrätter / treize desserts.

    f655e67d-4de7-4fcf-a1d9-11b195d8f12e.jpg

    Från början var det efterrätter tillverkade av det de odlat på gården. (Länk till en sida på franska och en på engelska). 

    Efterrätterna är ett urval av:

    • torkade druvor /"russin"
    • hasselnötter/valnötter
    • fikon
    • mandlar
    • dadlar
    • Äpplen /päron
    • apelsiner
    • druvor
    • Calissons d'Aix (en kaka gjord av mandel och aprikos)
    • kanderad frukt
    • Oreillettes, lite likt klenäter
    • fruktgelé
    • Nougat
    • kryddiga kakor/bröd
    • plus några andra olika alternativ

     

Logga in för att skriva en kommentar.