Fredagsmat
Hos oss är det oftast mannen som lagar mat men eftersom han är dunderförkyld tänkte jag att han skulle få vila utan att laga mat. Jag funderade på vad jag var sugen på, tittade i kyl och frys och bestämde mig för att leta fram ett recept med fisk och vitkål. Började med att söka här på Matdagboken och hittade Röding med Västerbottensost och i det receptet rekommenderas ugnssrostad vitkål att servera till och det hittade jag ett recept hos Paleoskafferiet.
Nu blir det inte röding i min rätt utan någon slags plattfisk. Det blir inte heller västerbottenost eftersom det inte finns i Frankrike. Men crevettes nordique hade vi hemma. Alltså räkor på nordiskt vis. Räkor här i Frankrike smakar ingenting men ibland går det att hitta räkor som smakar som i Sverige i frysdisken.
Nu ser jag fram mot middagen ikväll och det kommer förhoppningsvis både bild och utlåtande lite senare!
Gillar
Kommentarer
-
Spännande! Bilder och smakrecension ser jag fram emot
Logga in för att skriva en kommentar.