Från blomkål till spetskål
Imorgon hade jag tänkt att ordna en lunch efter min nya kokbok och göra en blomkålsgratäng. Vi tog en sväng nu till LIdl på kvällen och det fanns ingen blomkål. Vi köpte något jag trodde var vitkål men det visade sig vara spetskål som jag inte alls känner till.
Vi handlade lite av varje och bland annat mörk choklad som är billigt där och bra om jag vill göra chokladmoussé på helgen. Blev kalabalik när vi kom fram till kassan och vårt visakort inte fungerade till det gemensamma kortet. A hade spärrat sitt privata kort och själv hade jag för en gångs skull inte handväskan med mig så jag inte kunde använda mitt privata. En vänlig själ i kassakön erbjöd sig att swischa pengar till oss och vi kunde swischa tilbaka till honom men kändes lite märkligt med en helt främmande människa med sådana transaktioner. Vi åkte hem och hämtade ett annat kort och tillbaka igen så det löste sig och vi bor väldigt nära Lidl.
A fick fram sitt marockanska temprament och menade på att jag ska veta vad jag handlar nästa gång med tanke på att jag inte visste att det var spetskål men kände att här var jag oskyldigt anklagad. Det är inte så lätt att hålla reda på alla rotfrukter.. Jag hittade ett recept som verkar gott som vi ska prova imorgon till lunch.
Imorgon blir det ett pass på Friskis och sedan spetskålsgratäng till lunch.
Gillar
Kommentarer
-
Spetskål är ju jättegott, lite mildare i smaken än vanlig vitkål och inte lika kompakt i formen.
-
Håller med. Spetskål är väl så gott ✌️😄
-
Tack och ska bli kul att prova imorgon.
-
Säger som alla andra, spetskål är ännu godare än vitkål, fast svårare att hyvla i strimlor om man vill göra cole slaw.
-
Snällt att erbjuda er att swisha! Spetskålen kommer bli jättegod.
Logga in för att skriva en kommentar.