Funderar på 16:8
Funderar lite om jag ska starta med 16:8 och ha ett ätfönster som innebär att jag inte äter på kvällen. Är mest hungrig när jag ska äta lunch och känner att jag inte behöver så mycket mat på kvällen. Frågan är om jag ska ta färdiga planerade matveckor och köpa ett program här eller hitta på själv .. ?
Lite att fundera på men känns faktiskt spännande... Är väldigt glad att allt går som på räls på jobbet just nu. Bra frukost hemma, Bellyost till mellanmål och nyttig LCHF mat till lunch. Idag åt jag halstrad tonfisk och helt fantastiskt gott limeyoughurt och en färgrsprakande salladsbuffé där man kan plocka och komponera ihop en aptitretande och vacker måltid. Både nyttigt, gott och man blir mätt. Kan man begära en bättre lunch..
Gillar
Kommentarer
-
Jag får inte riktigt ihop 16:8 och LCHF för min egen del. Jag är mätt minst fem, ibland sex timmar på min LCHF-kost och har lättare att äta tex en gång på morgonen och sedan en sen middag. Undrar om det spelar så stor roll egentligen, eller om det "bara" handlar om att hitta sin egen rytm och lagom mängd mat.
Ska i alla fall bli spännande att läsa om du provar 16:8 och hur du upplever det.
-
Eleganz. Du vet säkert att jag testar 16:8 sen igår och jag är hittills förvånad över hur lite kcal jag behövt för att bli mätt.😳
Ikväll har fördelningen blivit lite högt protein och lågt fett medan kh ligger 0,1 över gränsen. Inte så illa för en total novis 😄👍
Kul att testa sig fram....precis som Ebbesmor.
-
Visst vet jag det Bella och du har faktiskt inspirerat mig. Lite rädd att det ska vara krångligt att räkna kalorier.. Ska läsa lite om det hela innan jag bestämmer mig men känns som jag dras till detta. 5:2 fungerade inte alls för mig när jag testade. Jag kände visserligen eufori när jag fick äta igen men fastedagarna blev så tunga och tråkigt när jag inte kunde gå ut och äta med mina kollegor. Varför göra livet svårt när man inte behöver.. ?
-
Hej Eleganz. Kul att även jag kan peppa och inspirera 😍tack.
Jag var ju väldigt anti gentemot kaloriräkning och fattade inte alls hur matdagboken skulle användas. Nu har jag kommit på tricket hur man registrerar och det är inte så svårt, egentligen.
Före jag äter nåt nytt , kollar jag vad det " kostar" s.a.s. Har en lista där jag skriver upp vad och hur mkt. Sen går det snabbt att lägga in det på kvällen. Man lär sig bättre och bättre för varje gång.
Både igår och idag kom jag bara strax över 1000 kcal, vilket är på tok för lite. Enligt MD får jag äta C:a 400 till och då är det ändå -500 kcal avdraget för viktminskning. Opnol ligger på -300 kcal/dag har jag läst.
Jösses , vad jag måtte lätta om jag fortsätter på denna linje....😄👏👍
Vägning imorgon...spännande. 😬
Jag vägde och mätte mig när jag gick över till 16:8 , för att ha en utgångspunkt.
-
Vad spännande ! :-) Självklart peppar och inspirerar du!
Logga in för att skriva en kommentar.