Ny maträtt gjord på rättika
Haft en mycket lugn och fin dag idag. Vaknade med väldig huvudvärk men tror det var en effekt av min stressiga jobbdag igår. Idag har jag vilat och det känns bättre nu och jag har fått tillbaka energi och krafter.
Idag provade jag en ny rätt som jag läst om. Nämligen falsk potatisgratäng som man gör på rättika som innehåller ganska lite kolhydrater och alltså bättre än potatis. Har faktiskt aldrig hört talas om rättika förut. Likan nytt var receptet för mig att man skulle skära den med mandolin. Mandolin? Trodde det var ett instrument från någon av Evert Taubes sånger men det är tydligen också ett köksredskap. Man lär sig hela tiden..
Gratängen blev mycket lyckad. Krämig och fin och kändes som potatisgratäng förutom att rätttkan var lite beskare i smaken men inget som störde. Jag frågade A om han tyckte det påminnde om potatis och då såg han förvånad ut och frågade om det inte var potatis, Borde vara ett bra betyg men när han fick höra att det var rättika tyckte han potatis var godare. Jag skulle aldrig ha sagt något..
Hur som helt har jag hittat en ny maträtt till min LCHFsamling och det känns roilgt.
Gillar
Kommentarer
-
Samma för mig och kul med något nytt. Kommer absolut att göra detta igen som gratängbas.
-
Åh, rättika som är så gott! Kan man göra gratäng på det?!?
Gör man som vanligt, fast med rättika eller måste man förkoka och pyssla? :D
-
Lite pyssel med förkokning men jag tyckte det gick lätt och smidigt att göra den. Här kommer länken. Ska äta även idag till lunch. :-)
-
Tack!! Det ser lika gott ut som jag inbillar mig att det smakar :-)
Logga in för att skriva en kommentar.