icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
9 augusti 2009 18:53
1

Krymper magsäcken?

Efter många års stora måltider så blir ju magsäcken uttänjd, men hur snabbt krymper den? Jag känner redan att jag inte KAN äta lika mycket på en gång, alltså rent volymmässigt! Sitter det i huvudet eller i magsäcken? Hur som helst så har jag haft en bra matdag och en bra motionsdag. Har gjort av med 1600 Kcal på att rensa ogräs och skyffla singel. Har faktiskt ont i magen idag också, men ett bra sådant då det denna gång är musklerna som fått jobba för varje spadtag. Var i affären och skulle handla hundmat och något lite till. Oh, vilken kamp för att inte slänga ner onyttiga saker i vagnen. Fick verkligen kämpa och sedan som vanligt sprinta från köttdisken till kassan förbi all chips, bröd, fikabröd, läsk, glass, godis, nötter... Nästa gång åker jag ner med inköpslista och följer den till punkt och pricka! Planera, planera, planera. Min fru tycker jag varit duktig så hon köpte en kokbok i present till mig. "Maros kök - Grekisk mat, ett sätt att leva". Vilken härlig bok! Massor med vackra bilder och recept. Nästan alla är redan från början LCHF. Det är bara lite bröd och friterat som faller ifrån. Skulle jag behöva byta meny någon gång så kunde jag mycket väl tänka mig äta helt från denna bok en månad. Sedan en spansk månad osv. Men jag tror faktiskt jag kan kombinera det hela på ett bra sätt. Ett recept fanns på vindolmar. Kan man använda bladen på sin egen vinranka på hörnet av huset eller finns det en särskild "mat"vinranka som man gör dolmar av? Någon som vet?

Kommentarer

  • 9 augusti 2009 20:40
    helloi du kan köpa vindruvsblad från utländska butiker mycket lättare, och så att man it är rädd men alla vindruvsblad går även den du har på väggen :) och magsäcken krympper efter typ 2 veckor om man har minskat på mat mängden så kan man inte äta så mycket man åt då. Åt en tid bara 500 kcal om dagen och jag kunde it få i mig mera, men jag började äta lite mera varje dag tills jag nu äter kring 1200- 1400 kcal

Logga in för att skriva en kommentar.