icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
24 september 2009 14:47

Underskattad delikates

Jag köpte ett kilo brysselkål på Lidl för 12,90. Jag vet inte hur det är hos er men i min by så har Lidl de fräschaste grönsakerna och bästa priset. Idag kokade jag i alla fall brysselkål med massor av salt och sen skar jag ner kycklingbröstfilé och stekte den och slängde i lite creme fraich på slutet. Superenkelt och supergott. Börjar nytt jobb på ny ort på måndag vilket gör att jag kommer bo på hotell den första tiden. Det ska bli riktigt roligt att få någonting att bita i igen. Men är lite orolig för hur det ska gå med maten. Fram till nu har jag haft total kontroll eftersom jag lagat maten själv. Men nu blir det hotelfrukost, lunch i matsalen och kvällsmat någonstans på stan. Nåja det ska väl gå det också, bara inte hoteldöden sätter in!

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.