Effektiv i stallet och kycklingvingar i ugnen
Kommentarer
-
Ja blir lite avis,, ja inte på vingarna,, utan på stall o häst aktiviteterna Men vad gör vingarna i ugnen nu om ni ska ha det tills kvälls:: O dumma jag förbereder he he he
-
Jag kör dom i ugnen flera timmar! Allvar! :) Kryddar med bara torra kryddor först, paprika, ingefära, lite tikka masala och salt. Lägger alltihopa i en stor påse och skakar om bara! Först drygt 1 timme på ca 200 grader, då tar jag ut plåten efter en halvtimme ca och häller av fett och spad och annat slafs. Ut med plåten igen efter ca en timme och hälla av mera slafs. Sen är det dags för glace: brukar ta sött, starkt och salt i flytande gärna klibbig form, alltså sweet chili sås (sött/starkt), soya och gärna lite ingefära, sesamolja och vitlök om man känner för det. Tomatpure kan också åka i ibland om jag är på det humöret. Brukar lägga alla vingarna med skinnsidan nedåt och pensla på glace på den sidan först, sänker värmen (viktigt!) till ca 125-150 grader och så får dom gå minst en halvtimme till. Sen ut igen, vända skinnsidan upp, pensla på mera glace och in igen i minst en haltimme till. När man kommit så långt kan man slänga in dom i kylen om man gjort dom en dag i förväg, annars kan dom svalna i ugnen, och sen värmas på igen när de ska ätas. Mycket meck, men värt det! :D
-
Men finns det nått att äta på dom små rackarna, jag tycker mig ta en, slicka lite o vips var det slut, he he he
-
Det är ju lite som att pilla räkor. :)
-
LITE som,, jag egentligen så kan man jämföra så,, pill o lite mat,, sitter nu o motar upp mig till cykeln
-
Go morron från ett skönt Skellefteå Hoppas dagen blir super för er
Logga in för att skriva en kommentar.