icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
ALL MAKT ÅT FOLIEHATTEN; VÅR BEFRIARE! ¤:)


Jag är tyvärr en sån som är inne på andra varvet...
Vägde ca 80 kg mitten av 2002 och gick ner till 52 kg till början av 2003. Träffade min sambo då (2 meter lång, ca 70 kg, kan äta vad som helst, i synnerhet eftersom han inte äter speciellt mycket...) och sedan började det gå utför...
Höll mig i närheten av 54 kg rätt länge men runt 2006 så blev det 65 kg som blev 70 som blev... 82 kg!
Va fan!
Bör väl tillägga att jag är 1,61 m kort!

Men bara att bita ihop, då kan man ju dessutom inte stoppa in något i munnen, hehe!
Blossom Tainton har sagt: den som väntar på något gott blir inte fet.
Sant! :D
26 februari 2011 11:24
6

Effektiv i stallet och kycklingvingar i ugnen

Jag och jsca var synnerligen effektiva i stallet imorse, tåget ut 7.30, framme vid 8, och när vi gick mot tåget igen 9.55 så hade vi mockat, fyllt på vattentunnan i hagen, fyllt upp påfyllnings-tunnan, slängt ner halm från loftet, fyllt alla höpåsar, dragit fram en ny hösilagebal och ridit en runda -påpälsade som eskimåer! Nu är kycklingvingarna till kvällens samkväm i ugnen, sitter och gruvar mig för att behöva dammsuga och gå och slänga skräp i återvinningen. :P Lat är man!

Kommentarer

  • 26 februari 2011 11:48
    Ja blir lite avis,, ja inte på vingarna,, utan på stall o häst aktiviteterna Men vad gör vingarna i ugnen nu om ni ska ha det tills kvälls:: O dumma jag förbereder he he he
  • 26 februari 2011 12:36
    Jag kör dom i ugnen flera timmar! Allvar! :) Kryddar med bara torra kryddor först, paprika, ingefära, lite tikka masala och salt. Lägger alltihopa i en stor påse och skakar om bara! Först drygt 1 timme på ca 200 grader, då tar jag ut plåten efter en halvtimme ca och häller av fett och spad och annat slafs. Ut med plåten igen efter ca en timme och hälla av mera slafs. Sen är det dags för glace: brukar ta sött, starkt och salt i flytande gärna klibbig form, alltså sweet chili sås (sött/starkt), soya och gärna lite ingefära, sesamolja och vitlök om man känner för det. Tomatpure kan också åka i ibland om jag är på det humöret. Brukar lägga alla vingarna med skinnsidan nedåt och pensla på glace på den sidan först, sänker värmen (viktigt!) till ca 125-150 grader och så får dom gå minst en halvtimme till. Sen ut igen, vända skinnsidan upp, pensla på mera glace och in igen i minst en haltimme till. När man kommit så långt kan man slänga in dom i kylen om man gjort dom en dag i förväg, annars kan dom svalna i ugnen, och sen värmas på igen när de ska ätas. Mycket meck, men värt det! :D
  • 2 mars 2011 17:25
    Men finns det nått att äta på dom små rackarna, jag tycker mig ta en, slicka lite o vips var det slut, he he he
  • 2 mars 2011 17:48
    Det är ju lite som att pilla räkor. :)
  • 2 mars 2011 18:04
    LITE som,, jag egentligen så kan man jämföra så,, pill o lite mat,, sitter nu o motar upp mig till cykeln
  • 4 mars 2011 08:19
    Go morron från ett skönt Skellefteå Hoppas dagen blir super för er

Logga in för att skriva en kommentar.