Jag är ingen kock!
Men herre min je!!!! Efter att jag fått receptet på en annan typ av lchf - pannkaka så blev jag glatt överraskad när jag i skåpet hittade fiberhusk (oöppnad påse). Det var ju den ingrediensen som var annorlunda så jag släppte alla tidigare middagsplaner och bestämde mig för att satsa på det nya receptet! Jag mindes 2 ägg 2dl grädde och 2dl fiberhusk. tog 4a ägg för att göra dubbelt recept sen tog jag 4a dl grädde men så hade jag bara 1,5dl fiberhusk men jag tänkte att då blir nog pannkakorna tunna.... Jag hällde i fiberhusken alltihop i den lilla påsen och så började jag röra............. Hade ingen aning om att fiberhusk sväller! smeten blev bara tjockare och tjockare jag tog mer grädde typ 8 - 9 dl!!!! Men det blev stenhårt! Hungriga ungar som tjatade och jag svettades! Tog upp stora knular och gjorde som biffar och la i stekpannan... ropade till ungarna att HA TÅLAMOD!!! och DET BLIR NÅT NYTT TILL MIDDAG!!! Slängde så upp dessa stekta klumpar på en tallrik och så fick vi smaka allihop. Det var inte så gott precis men hungriga som alla var så åt dom små bitar och sa inte till sin mamma att det var äckligt. Jag åt upp en hel klump av ren tjurighet... Mätt blev man iaf. Nu sitter jag här vid datorn och tittade på det recept jag fick: 2 ägg 2dl grädde och 2 msk fiberhusk!!!!!................................... Nu får barnen risifrutti och mannen han får ta sig någon korv, och jag... ja, jag måste samla mig innan jag tar disken
Dubbelkolla mängden i alla recept om du inte är en kock!!!
Kommentarer
-
Naw...friskt vågat, hälften vunnet - nästa gång blir de perfekta! :-)
-
Jag skrattade gott faktiskt för jag gjorde likadant och jag minns att jag blev urförbannad Jag tog inte lika mycket men mycket för mycket i förhållande till receptet. Man lär sig. Jag läste också slarvigt.
Bättre nästa gång
-
Hahahahaha!!! Jamen då är vi två iaf!
-
Jag blev vettskrämd när jag läste att det skulle vara 2dl !!! 😬😳
Har erfarenhet av huskets gele'ande effekt. Jag har t.om minskat på mängden i vissa recept och det har blivit lika bra resultat. Sen brukar jag blanda det mycket noga och sist i smeten....så fort gele'ar det sig i kontakt med vätska.
Nu vet du....pepp 🌹👍
-
Tack!
Info som jag verkligen behöver!
Logga in för att skriva en kommentar.