icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
26 augusti 2011 12:15
2

Det funkar!!! =)

Är nu inne på 3:e veckan med LCHF och det funkar ju faktiskt, dock går det sakta med säkert framåt. Vågen visar -2 kg och midjemåttet -2 cm, jag är nöjd, trots att det inte går så fort. Men har inte så bråttom och kämpar på =) Slarvar lie när det är helg, men så får det bli ibland, har 8 kg kvar nu. Någon där ute som har några bra frukost tips, till en LCHF:are, börjar bli lite smått trött på ägg nu snart känner jag =) Trevlig helg på er alla, ni är grymma!!!

Kommentarer

  • 26 augusti 2011 12:53
    Miipan
    Prova fet yoghurt och gör egen typ müsli med frön, kokos och nötter. Sedan kan man ju baka lchf"bröd" eller lchf pannkakaor (finns recept här som är supergott). Annars är det gott att bara ta ett salladsblad och göra en macka på med ost, smör och skinka eller keso. :)
  • 26 augusti 2011 14:08
    Jag har hittat ett recept på en LCHF tråd på familjeliv som jag tycker är underbart gott! [UNDERSTRUKEN]Juceas "Innehållslösa" frökex [/UNDERSTRUKEN] 1.5 dl oskalade sesamfrön 0.5 dl hela linfrön 1 dl hela psylliumfrön 1 tsk salt 2 ägg vatten (ca 0.5 dl) 2 dl riven ost Rör ihop allt utom vattnet i en bunke. Anpassa vattenmängden utifrån stelhet på smeten. Fröna drar åt sig vätskan i äggen, så tillsätt vatten tills smeten går att platta ut. Den ska INTE vara rinnig! Ta 2 plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut smeten i små högar, det blir ca 20 stk stora kex. Platta till högarna med gaffel till kex. In i ugn på 175 grader varmluft (200 vanlig?) i ca 15 minuter. Se till att osten har smält och kexen börjat stelna och "håller ihop". Sänk värmen till 75-100 grader och låt kexen stå ytterligare ca 15 minuter. Vänd sedan kexen upp och ner och avsluta med ytterligare ca 30-45 minuter i ugnen på den lägre värmen tills du tycker de är stela nog. Låt sedan stå 1-2 timmar innan de läggs i påse och in i kylen för förvaring. Jag har dock bara 1/2 tsk salt eftersom saltet nästan tog över smaken annars. Och jag gör dem stora som knäckebröd och äter med gott pålägg :)

Logga in för att skriva en kommentar.