Frukosttips
Jag behöver frukosttips. Imorse tog jag inte mackor som vanligt utan havregrynsgröt, men det smakar ju inte så roligt, men känns nyttigt och mättande. Har ni några bra tips på god havregrynsgröt? Har ni tips på annan god frukost? Tipsa gärna.
Nu har jag äntligen ställt mig på vägen igen och ser att allt jag gick ner förra sommaren har jag gått upp igen. Vågen stod på 91,4 kg. Kollade BMI för att komma till 29,9 (överviktig inte fet) så behöver jag gå ner till 83,5 kg. Dvs 7,9 kg. Förra sommaren gick jag ner till 83,6 så jag var nästan där men har alltså gått upp alltsammans igen. Under 80 får jag mindre ont i fötterna. Under 75 börjar jag känna mig lagom stor, under 70 är det normal BMI. Allra bäst mår jag om jag väger 67,5. Så nu är det bara att starta upp igen. Förra gången testade jag att äta 800 cal per dag vilket gick bra matmässigt men fick mig att få kramper som jag tror var gallbesvär så det vågar jag mig inte på igen. Så nu får målet istället bli 500 cal mindre än jag förbränner per dag. Och för att klara det tror jag att jag behöver hitta bra frukostalternativ.
Gillar
Kommentarer
-
Jag har ätit enligt 16:8 länge...och mitt fastebryt / frukost är nästan alltid en skål av 3% naturell yoghurt ( c:a 200 gr ) + lite grädde för fetthalten ( c:a 1 msk) + lite blandade nötter ( solroskärnor, PUMPAkärnor..c:a 1 msk av varje). Överst rejält med mald kanel...som jag läst är bra för blodtrycket.
Mängderna får bli individuella med tanke på vilken linje man följer.
Jag är lite " lat" och vill ha nåt snabbt och enkelt ...inte ställa mig vid grytorna.
Jag bakar även Jessicas ( MD) kikärtsfrallor till de tillfällen jag äter " bröd". Enkla goda , mättande och användbara...bl.a. som hamburgerbröd.
Ägg är ju aldrig fel heller...
Lycka till nu 👏👏
Senast uppdaterad 19 april 2020 08:39
-
En "lite lat" här också. Jag kör 16:8 men äter 'frukostmat' till lunch någon gång då och då. Då smörjer jag tarmarna med 1 dl havregryn + 1-1,5 dl vatten + lite salt. Detta rör jag om i en djup tallrik som jag kör i mikron ca 1,5 min, rör om, kör ca 1,5 min till. Klart! Till detta tar jag ca 2 dl Dofilus med nyttiga bakterier, lite kanel och ev en näve blåbär från frysen. Och en mugg nybyggt kaffe - så klart!
Nyttigt - inbillar jag mig - och bara 250-300 kcal. Och jag slipper diska grötkastrullen!
Oftast kokar jag ett ägg (har också färdigkokta i kylen i en 6-pack) och öppnar en burk makrill i tomatsås > ca 325 kcal. Kaffe!
Senast uppdaterad 19 april 2020 10:53
-
Det låter bra. Tack för tipsen. Har aldrig testat gröt o yoghurt ihop, får jag göra.
-
De gånger jag äter havregrynsgröt har jag en mosad banan i, Ibland även lite russin.
Men min frukost består nästan alltid av en kopp gräddkaffe samt en Lingongrova med bregott och cambozolaost. Det håller jag mig mätt på väldigt länge.
Ett tips för att gå ner i vikt, och sedan hålla den, kan vara att utgår från det kaloribehov du får när du är i mål och börja på den nivån redan idag. Då behöver du inte göra några förändringar när du väl är framme, som riskerar viktökning igen. Visst, det tar nog lite längre tid att nå målet, men förmodligen lättare att hålla sig kvar där sedan.
-
Overnight Oats är gott.
Annars har ekotipset bra tips där du mixar havregrynen innan du gör gröt på det. Blir en helt annan känsla.
-
Låter spännande med mixad havregryn, vad har du till det?
-
har inte testat själv, men en gnutta vaniljsocker har jag läst ska vara gott i. https://www.ekotipset.se/blogg/2019/9/11/havregrynsgrt-deluxe-godaste-grten-p-mixade-havregryn?rq=havregryn
Logga in för att skriva en kommentar.