Funderingar.
Kommentarer
-
Det ombandlas väl till energi i kroppen... Tänk på ett stearinljus, det innehåller fett, men var tar det vägen när man eldar ljuset? Det blir ljus och värme. Fettet vi äter blir också värme, och så blir det rörelseenergi när vi rör på oss.
-
Fast inte allt. En del rinner ner i ljusstaken och bildar en pöl runt ljuset. Samma sak med fett, en del tas upp som energi, en del lagras som framtida energi och en del sätter sig runt organen och i ådrorna där det verkligen inte hör hemma. Fast vem som råkar ut för vad och när är en av gåtorna som Hjärt- Lungfonden forskar om. Om vi visste varför en del får åderförfettning och en del inte skulle vi kunna arbeta betydligt mer preventivt än vi gör idag. osten är bara en del, genetiken en del och motion en del. Men resten? Det vet vi inte så mycket om än. Men att helt friskriva LCHF från eventuell skuld i frågan? Nej, det är för tidigt. Vänta 15-20 år, så ser vi en trend kanske och kan börja uttala oss tvärsäkert.
-
"osten" ska förstås vara Kosten :-)
-
Tänker inte dömma för eller emot lchf, men jag är själv lite tveksam till allt fett som hör till kosten. Dessutom skulle jag inte klara av en sådan diet, tycker för mycket om grönt och frukter, mums...
-
Tack för era kommentarer i frågan. :) Efter att ha ätit nyckelhålsprodukter i mer än 10 år och gått upp i vikt, men inte bara av mat utan av hormonförändringen i kroppen när man blir äldre och blivit mer stillasittande och slutat röka så är man kanske inte överviktig på rätt sätt. Jag har aldrig frossat mat med mycket fett i eller ätit hela dagarna som många gör (tröstäter), jag har ätit normalt. Jag vägde omkring 55 kg fram till 1997 då jag gick in i klimakteriet och slutade röka och blev arbetslös. Jag åt inte mer för det men det blev en hormonförändring plus att jag började medicinera plus att jag rörde mig mindre. Man kan inte alltid skylla på maten när man går upp eller ner i vikt ... det kan finnas andra orsaker än mat.
Logga in för att skriva en kommentar.