Brocco... - nej jag menar OSTbollar
Viktigt det där - hur man presenterar maten för en misstänksam tonåring. Gjorde OSTbollar med rotsaker och dipp - ovanligt att jag lagar helvegetariskt .Goda blev de i alla fall och mätta blev vi så det räckte till och blev över.
Först gjorde jag stavar av palsernacka, morot och potatis och blandade i en form med lite rapsolja, flingsalt och peppar. In i ugnen i 200 grader i 25 minuter.
Så till bollarna;
500g broccoli (mixad och avrunnen), 2 dl god riven ost, 4 dl mandelmjöl, 2 ägg , salt och peppar - blandades, rullades till bollar och stektes i rapsolja så att de nästan blev som friterade.
Serverade med turkisk yoghurt blandad med chilisås.
Blev dock en aning bleka i smaken - nästa gång öser jag nog på med vitlök, bockhornsklöver och chili i bollsmeten.
Tonåringen åt men sa inte mycket - men som sagt så åt han....
Gillar
Kommentarer
-
Åh, det måste jag prova! :-)
-
Inspirerande! Låter jättegott!
"Alla sätt är bra utom de dåliga"... även när det gäller att få misstänksamma ungdomar att äta grönsaker! Mycket bra idé!
-
Tyvärr är maken inte lika lättlurad... Men i julas fick jag honom att prova grönkålschips och nu går han redan och väntar på nästa års skörd!
-
Låter jätte gott.!!!
Logga in för att skriva en kommentar.