Grön banan mjöl - smaktest
Jag brukar vanligen slå in nybakade formbröd i en bakduk och låta det svalna. Men nu var jag så nyfiken på resultatet av mitt bröd med grönbananmjöl att jag skar av några skivor direkt.
Brödet var platt och hårt och verkade - trots mina piffiga bilder - inte säskilt gott.
Och nej, det var det tyvärr inte heller. Jag nöjde mig med att äta mina egenodlade solrosskott och osten. En av katterna visade intesse för restrerna men vill bara slicka av det kvarvarande smöret...
Så tyvärr, hittar jag inget vettigt recept med dylikt mjöl så kommer jag i fortsättnigen använda det ungerfär som kokosmjöl - dvs en halv deciliter lite här och där tills påsen är slut.
Hoppas på sätt och vis att någon nu ska säga emot mig och berätta att ni gjort jättegoda saker med grönbananmjöl...
Tills vidare återgår jag till favoriten "Baka matbröd med LCHF" av Mariann Andersson. Mitt exemplar är vid det här laget ganska tummat och innehåller diverse anteckningar som gjort att recepten passar min familjs smaklökar ännu bätre.
Om jag äter mycket bröd? Nej, men jag gillar att baka mitt eget så att jag vet vad det innehåller. Bakar ungefär två bröd i månaden, styckfryser, och äter en skiva til måndagssoppan och kanske två till lördagens frukost.
Trevlig helg!
Gillar
Kommentarer
-
Synd! Du har lagt ner jobb och haft förväntningar!
Kasta inte utan smula sönder det och ge till fåglarna de gillar sånt!!😋🐰🦆
-
Har ätit bananbröd, men det åts inte som vanligt bröd, utan man hade nån gränsakasröra, rät stark på som täckte brödet nåt ostliknade på sen in i ungen, Sen stod det och drog tills man kunde hålla i brödet och äta, då behövde man inte talrik. Talrik användes int i deras kultur, och vi åt maten som den åts där, ofta inlindad i blad.
-
Sorry, nu såg jag resultatet av ditt smaktest, - började läsa från botten av sidan...
-
Jag skrev jag ätit bröd på banmjöl, det har jag men det fans inte att köpa man gör det själv man kockar bananerna 5-6 min sen torkar man dem och maler dem till mjöl, är så man alltid gjort finns ju inte mjöl där, Skulle eventuellt får beskrivning och recept som de lagar de gör en pasta på bana mjöl som är som man använder till fest är sötaktig i smaken har aldrig sett den, kakor med och sen det brödet som mer är som vårat paltbröd utan blod, ska stekas eller kokas.
Blev nyfiken på vad jag ätit så ringde en av de som var med.
Logga in för att skriva en kommentar.