Grön banan mjöl, vet du något?
Till dig som inte gillar särskrivningar mer än jag gör; det är tillverkaren som kallar det så...
Hur som helst så är jag väl knappast den enda som är på ständig spaning efter nya hälsosamma produkter. Hittade detta mjöl gjort på malda gröna bananer i en veckotidning och blev nyfiken. Mjölet innehåller mest resistent stärkelse och fungerar med andra ord ungefär som psyliumfrö, pofiber eller fibrex.
Lite svårt att få tag i men hittade via distributören (Dorimax) en hälsokostkedja som sålde små dyra påsar. Föll för frestelsen och skickade efter en.
Har nu fått hem ett nästan vitt, finkornigt mjöl med en lätt unken doft av ostädat akvarium.(Yummy)
Tyvärr visade det sig att det enda recept jag kan hitta fanns även det på länk vi distrubitören och är en film där någon filmas bakandes mumlande ingredienser. Inga exakta mått och ganska bristande information.
Blandade denna film med egen erfarenhet och gjorde följade smet;
5 ägg (delade i vitor och gulor)
2dl psyllium
2 dl grön banan mjöl
0,5 dl fiberhusk
bakpulver
salt
fänkålsfrön
Delade äggen och vispade vitorna, tillsatte gulor, bakpulver och smaksättare. och därefter de torra ingredienserna.
Blev en ganska torr smet (för mycker psyllium???) som jag klickade i en silikonform och täckte med solrosfrön. 200 grader i 50 minuter.
Nu är det väl en kvart kvar - återkommer med smaktest...
Någon annan som har erfarenhet av grön banan mjöl? Recept?
Kommentarer
-
Haha, dessa särskrivningar.. Ibland får jag läsa en mening två-tre gånger för att verkligen förstå vad som menas. Det kan ju bli rätt lustiga (omedvetna) betydelser ibland 😀
-
Ja jag blir också galen på alla särskrivningar, varför i himmelsens namn kan inte folk lära sig ?
"Grön banan mjöl bröd" verkar inte vara nå´n hit, eller...? Ser fram emot ditt smaktest!
Logga in för att skriva en kommentar.