steaksalad och chokladfondant, 4/40
Idag har vi experimenterad i köket och lyckas få jackpot två gånger i rad! Först gjorde vi oxfilé med sallad efter ett recept av Jamie Oliwer som Pontus Gårdinger återberättade ur minnet i en söndagsbilaga för ett par veckor sedan - och till råga på allt så gjorde vi vår egen twist på det. Gott blev det i alla fall.
Därefter experimenterade jag fram en chokladfondant LCHF som jag blev så stolt över att jag la in den i matdagbokens receptsamling. Första gången jag lagt in recept där faktiskt. Om du älskar choklad så är det här den perfekta efterrätten när du har något att fira.
Här är recepten;
Steaksalad Först blandade vi peppar, salt, färsk koriander, lime, ingefära, chili, soja och sesamolja och rullade en bit rostas i det. Därefter stektes biten hel och skivades. I en annan bunke smaksatte vi olivolja med lime, ingeföra, chili, sesamolja och färsk koriander och vände ner babyspenat, ruccola och ärtskott.
Chokladfondant Jag smälte 200 gram 85% sockerfri choklad och mixade med ett ägg och en avocado, smaksatte med lite chili och ingefära. Blandningen fördelades i två små (muffins)silkonformar och gräddades i 8 minuter i 200 grader. Serverades med grädde, bär och kaffe.
Idag har jag ätit:
- ägg och bacon med te
- fettkaffe
- steaksalad och chokladfondant
...och nu är jag så proppmätt att tapasen som skulle bli lördagsmys får ligga kvar i kylen tills i morgon. Får inte ner en bit till!
Gillar
Kommentarer
-
Fondanten!!! Åh!
-
Mums!!!!
Logga in för att skriva en kommentar.