icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
21 februari 2015 19:37
2

steaksalad och chokladfondant, 4/40

Idag har vi experimenterad i köket och lyckas få jackpot två gånger i rad! Först gjorde vi oxfilé med sallad efter ett recept av Jamie Oliwer som Pontus Gårdinger återberättade ur minnet i en söndagsbilaga för ett par veckor sedan - och till råga på allt så gjorde vi vår egen twist på det. Gott blev det i alla fall.

Därefter experimenterade jag fram en chokladfondant LCHF som jag blev så stolt över att jag la in den i matdagbokens receptsamling. Första gången jag lagt in recept där faktiskt. Om du älskar choklad så är det här den perfekta efterrätten när du har något att fira.

Här är recepten;

Steaksalad Först blandade vi peppar, salt, färsk koriander, lime, ingefära, chili, soja och sesamolja och rullade en bit rostas i det. Därefter stektes biten hel och skivades. I en annan bunke smaksatte vi olivolja med lime, ingeföra, chili, sesamolja och färsk koriander och vände ner babyspenat, ruccola och ärtskott.

Chokladfondant Jag smälte 200 gram 85% sockerfri choklad och mixade med ett ägg och en avocado, smaksatte med lite chili och ingefära. Blandningen fördelades i två små (muffins)silkonformar och gräddades i 8 minuter i 200 grader. Serverades med grädde, bär och kaffe.

Idag har jag ätit:

  • ägg och bacon med te
  • fettkaffe
  • steaksalad och chokladfondant

...och nu är jag så proppmätt att tapasen som skulle bli lördagsmys får ligga kvar i kylen tills i morgon. Får inte ner en bit till!

Gillar

Kommentarer

  • 21 februari 2015 22:02
    utter

    Fondanten!!! Åh! laugh

  • 22 februari 2015 21:37
    lenaek

    Mums!!!!

Logga in för att skriva en kommentar.