Vad är grejen med kvarg?
Ursäkta en dum fråga; men vad är grejen med kvarg?! Var och varannan bloggar om hur otroligt gott/nyttigt/bra det är med kvarg.
Så till slut köpte jag mig en burk blåbärskvarg i helgen. Och jag fattar liksom inte dealen...
14g KH/100g var ju verkligen inget lowcarb - kanske blir det bättre om man köper den naturell?! Men med lite bär i, tillsatta hemma, blir det väl i stort sett det samma.
Och så fetthalten sen!!!! 0,2% fett stod det med stora bokstäver på locket....
Visserligen var det gott som en efterrätt och krämigt och härligt MEN man blir hungrig direkt igen av så mager mat.
I fortsättningen blir det nog vanlig Turkisk yoghurt med lite bär och kokosflingor om jag vill ha en frukost baserad på mjölkprodukter någon helg. Eller ännu hellre Smetana, som är ännu lite fetare.
Fast till vardags fortsätter jag med två stekta ägg och lite bacon - då vet jag i alla fall att jag står mig en halv dag eller mer...
Kommentarer
-
Det är mycket protein till mängden kcal, därför äter många det.
-
Ja, det är mkt protein och lite kcal i kvarg, därav nyttigheten. Dock så gäller det egentligen bara de här utan smak, de smaksatta brukar inte ha så mkt protein och som du såg, rätt mkt kolhydrater och mer kcal.
-
Jag äter icke smaksatt kvarg med frysta hallon till frukost och ett kokt ägg. Står mig bra på det till lunch. Kanske bör prova turkisk yoghurt istället.
-
Jag blandar min naturella kvarg (Lindstedt med 2.9g kolhydrater/100 g), lite grädde och vaniljpulver. Eller med grädde och några hallon eller blåbär. Jag är mätt hela förmiddagen 😊
-
Aha, då fattar jag - om jag förstår era kommentarer rätt så är kvarg en del av den LowCarb-rörelse som propagerar för få kolhydrater och få kalorier.
Sara: Att bero på kvarg och grädde så är vispad grädde med lite turkisk yoghurt (för syran), blåbär och lite frön och kokos en helt ljuvlig sommarmatlåda. Genererad dock en viss avundsjuka hos vissa när lunchen mest liknar en efterrätt.
-
Kvarg är väldigt poppis bland de som deffar, vill få fram synliga muskler, och andra styrketränare. Jag tror främst de tänker på mängden protein och mängden kcal. De vill gärna ha liten mängd fett också.
-
Jag menade så klart Lindahls kvarg ??
Logga in för att skriva en kommentar.