Pepparkakor till Lucia
Jag stod och bakade hemmagjorda pepparkakor igår.
De blev så goda och knappriga, receptet är taget från Coop.
Perfekt att ha till Lucia imorgon den 13 December
Barnen älskade dom recept är under.
Bild visar min pepparkaka.
Köp varor
- Ingredienser(10)
- 300 g smör
- 5 dl socker
- 1 dl ljus eller mörk sirap
- 1 msk malen ingefära
- 2 msk malen kanel
- 1 msk malen kryddnejlika
- 2 tsk hel eller malen kardemumma
- 1 msk bikarbonat
- 2 dl vatten
- 1.5 liter vetemjöl
Tant Harriets pepparkakor
Gör så här
- Rör fett, socker och sirap smidigt. Rör först ner kryddorna (stöt kardemumman i en mortel om den är hel) och bikarbonaten, sedan vattnet och sist det mesta av mjölet. Använd gärna matberedare, men gör bara 1/2 sats i taget. Tillsätt då allt från början, fettet kylskåpskallt och skuret i bitar.
- Arbeta in resten av mjölet på bakbordet. Låt degen ligga övertäckt i kylskåp minst ett dygn.
- Ta fram en bit av degen i taget. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och kavla den tunt. Ta ut kakor med mått och lägg dem på kalla plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen 4-5 minuter. Förvara pepparkakorna i burkar med lock i rumsvärme.
Kommentarer
-
Wow! Jättefin. Ser verkligen mumsig ut!
-
Tack MagganD
Det smakar väldigt gott, när man bakar efter det receptet.
-
Jag säger som min man...-” Det finns så många andra som kan baka ”...och har det som levebröd....så vi köper våra.
Det är en riktig ” trigger” så helst skulle de inte komma över tröskeln här...😬
-
Det fungerar bra det också, Bella50
Köpta är goda med.
Det är lite farligt att köpa pepparkakor, eller baka så goda
Det blir lätt att man stoppar in några för mycket i munnen, mums. .
Jag förstår precis
Logga in för att skriva en kommentar.