Näringslära
Jag kom ihåg att redan som tonåring tyckte jag det var intressant att en del livsmedel är bra att äta tillsammans. Jag lärde mig att om man äter järnrik mat som exempelvis blodpudding så bör man dricka apelsinjuice till istället för mjölk. Att morötter innehåller karotten som är ett förstadie till A-vitamin och gör så man lättare blir brun. Eftersom A-vitamin är en fettlöslig vitamin så är det bra att tillföra kroppen fett samtidigt. Jag brukade äta rådrivna morötter som pålägg på tre husmansskivor.
Det roliga nu är att detta intresse som jag hade redan då är återuppväckt. Jag dricker visserligen inte apelsinjuice till blodpudding men inte heller mjölk. Jag dricker numera för det mesta vanligt kranvatten till maten. Kan eventuellt skära ner en citron i vattnet.
Idag läste jag en artikel om hur glutenintolerans kan göra så man för problem med sköldkörteln. Det gjorde att jag tänkte på att min övertygelse att maten vi äter påverkar vår kropp återigen blev tydlig för mig. Jag är helt övertygad om att det är viktigt för ens egen hälsa att försöka komma underfund med vad just min kropp behöver. Det är också viktigt för att kunna minska användandes av medicin.
Kommentarer
-
Det var på Facebook som en vän hade delat en länk. Länken gick till en sida som heter: komtillbaka.blogspot.se Just detta inlägg heter Från utbrändhet till livslust Inlägget var inne den 6 januari 2014.
Hoppas du hittar den.
Logga in för att skriva en kommentar.