icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
12 januari 2011 17:40
3

Gluten, laktos och andra skojigheter.

Ja det var ju riktigt kul att ställa sig på vågen i morse. Ner 0,9kg på fyra dagar, det tycker jag är riktigt bra. Vilken motivering att fortsätta! Jag äter inte gluten eller laktos och tänkte idag att jag skulle baka glutenfria biscotti (eller det har jag redan gjort de ligger och torkar till sig i ugnen) men det var ju rent omöjligt att skriva in receptet. Känns ju jätteskumt att skriva in "glutenfria biscotti" med 2 dl vetemjöl... Tycker det är jättedåligt med glutenfria och laktosfria produkter inlagda i livsmedelsdatabasen, dessa matallergier är ju inte direkt något sällsynt numera. Visst går det att ändra till något med samma kcal innehåll eller lägga in det själv men det blir en massa merarbete som jag inte riktigt har lust med. Kan ju vara att jag inte hittar men när man skriver in "gluten" tycker jag i alla fall att några sorts mjölmixer, något bröd osv borde finnas, samma med laktos. Fast jag överlever väl i alla fall. Det är ju ändå övervägande positiva saker med Matdagboken.

Kommentarer

  • 12 januari 2011 18:05
    jennyb
    har samma tankar som dig där, så med de glutenfria produkter jag använder så lägger jag in kalorierna på dom, än så länge har jag lagt in sempers grova knäcke... det finns i listan om du söker på [KURSIV]grovknäcke [/KURSIV];) Men en uppdatering av listan hade suttit fint :)
  • 12 januari 2011 18:11
    Jag får sätta mig någon dag när jag har tråkigt och ta några timmar på att lägga in allt jag använder. Blir en ganska ordentlig lista... haha. Men det underlättar ju i längden.
  • 12 januari 2011 20:00
    Lägg in dit recept i recept så kan du ju bara spara ner det till dina favoritmåltider

Logga in för att skriva en kommentar.