icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
29 - årig småbarnsmamma som satsar på att komma i form efter graviditeterna.
Snart är det dags för Den Stora Dagen och då vill man ju vara fit for fight i sin brudklänning!
20 april 2011 16:05
2

Påskfika - morotscupcakes

Imorgon ska det vara påskfika på jobbet. Då ca 95% av de anställda består av manliga kollegor tog jag på mig uppgiften att fixa fikat. Jag älskar ju att baka men just nu är bakning farlig, det blir ju lätt för mycket av det goda. Jag ska nog göra morotscupcakes. Det känns ändå nyttigare än köpt tårta som det alltid blir om någon annan fixar fika. Vet inte om det blir nyttigare eller påverkar receptet men jag ska testa att byta ut strösocker mot råsocker. Mitt bästa recept är Leilas morotskaka i cupcakesformat. [FET]Cupcakes:[/FET] 3 ägg 3 dl ströskocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1.5 tsk malen kanel 1 tsk malen kardemumma 0.5 tsk malen ingefära 1 nypa salt 1.5 dl solrosolja 4.5 dl rårivna morötter [FET]Frosting:[/FET] 60 gr mjukt smör 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 100 gr philadelphia original [FET]Gör så här:[/FET] Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i amerikanska muffinsformar och häll i ca 1,5 - 2 msk. Grädda i ugn ca 20 - 25 minuter. Låt cupcaksen svalna. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred över kakan. [KURSIV]OBS! I originalreceptet ska en hel kaka gräddas på 150 grader i ca 55 min[/KURSIV].

Kommentarer

  • 20 april 2011 16:08
    Tack för receptet detta skall testas till påsk Kram
  • 20 april 2011 16:09
    Leilas recept är livsfarliga! :-) Tror tyvärr inte att råsockret gör mycket mer än förhöjer smaken, men ska man nu äta morotskaka ska det ju vara ritkigt gott också!

Logga in för att skriva en kommentar.