icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Är en tjej som har i stort sett hela sitt liv levt efter sin mage. Lång tid utan att veta varför jag mått dåligt etc. Nu har jag fortfarande inte fått någon diagnos men det lutar starkt åt IBS efter att ha gjort alla uteslutningsmetoder. Har också kämpat en hel del med matstörningar och har blivit överkänslig mot det mesta av våra födoämnen. Bloggen kommer väl mest att handla om allt möjligt men mest ett plakat där jag kan få skriva av mig om min mage aka bajsdag etc :P

Kort lista över vad jag inte kan äta:


Gluten (gasmask behövs)
Havre (kliar på låren och utslag)
Ägg (gasmask här också om man nu inte tycker om ruttna ägg)
Kyckling/Kalkon = alla fågelfä
Soja
Cashewnötter (klarar en del men sen kliar det på magen)
Bönor (för svårt för magen)
Mjölk (det jag tål "bäst" vilket gör att jag skiter fullständigt i att bry mig)
Selleri
Rabarber
Jordnötter
Potatis ( i viss mån men magen känns jäst efteråt)

Säger då det att det är tur att jag är en salladslover och kan äta fisk och skaldjur :D
21 oktober 2010 09:19
1

Småätandet


Ja, jag är en riktigt småätare. Finner det konstigt nog godare att stå vid kylskåpet och äta direkt ur burkarna/packeten än att tillaga något ordentligt. Har märkrt att jag måste verkligen stå emot impulsen på hotellet när alla har ätit klart och grytorna fortfarande står framme :S

Något att arbeta med i know.
Men hur skriver man in småätandet? för bara nu på morgonen har jag småätit lite oliver, äppelmos, skinka, gurka etc men hur håller man koll på det egentligen?

Och orkar ni verkligen att dela in allting i rätt "måltidsgrupp" och tid?
jag gör det inte.

Magen är fortfarande fisig - ett ord....kompostlukt - grattis Kristina.

Tror att det har att göra med att jag har någon infektion i kroppen + att jag åt stekta champinjoner och psylliumfrön igår.  Magen vill inte längre med champinjoner. Och det är svårt att acceptera eftersom stekta champisar är så gott!

Sen jag bytte jobb och hade 2veckors semester (hemma visserligen) där ingen störde mig och jag hade helt släppt jobbtankarna eftersom jag tog semester precis innan jag slutade så har min mage mått bättre och bättre. Iaf när det kommer till den dagliga dumpningen. Inte alls lika mycket spring numera.

Men så äter jag mer regelbundet (svårt att gå och småäta en massa tomater etc när köket inte längre är ens ansvarsområde utöver receptionen). Trodde visserligen att jag skulle gå upp i vikt då det är ordentlig restaurangmat som vi får varje pass men istället har jag återigen tappat vikt. Kan bero på att man nu inte har en kaffemaskin som gör wienercoffee med tvättmedelspulver som mjölk.
Drack aldrig hela utan stod där med en sked och åt upp skummet - japp! jag är en skummmänniska!
Samma sak när det kommer till cappuccinos. Det ska vara en extra dry cappuccino = mindre mjölk MYCKET skum och till det ska det vara floder av kanel och kardemumma och sötningsmedel till sen säger jag bara *sluuurp*.

Tyvärr kan nästan ingen på cafeérna göra en xtra dry - vet inte ens vad det är för något. Ibland undrar man vad det är för sorts semikaffe kultur vi har fått här i Sverige.

Oh well för mycket text. Idag bär det av till Skopunkten för lite vinterskor - tänkte gå dit får se om jag orkar.

Kommentarer

  • 21 oktober 2010 09:37
    linnsan
    Att det vara floder av kanel, kardemumma och sötningsmedel håller jag med om ;)

Logga in för att skriva en kommentar.