Måste få in mer grönsaker
Hej
Jag ska gå och handla och tänkte handla mer grönsaker till min kost. Funderar på vilka jag ska köpa.. Det blir nog tomater, avokado, spenat, broccoli och kanske kål med. Det är så nyttigt. Om någon har något tips så säg gärna det.
Gillar
Kommentarer
-
Jag äter morötter, saltgurka (hel) och rädisor som snacks. Har dom i kylen så de känns lite fräschare än rumstempererade.
-
Morotsstavar och gurkstavar dippade i gräddfil är inte så dumt. Synd att grönsaker är så dyra. En gurka 23 kr !!
-
Jag äter i stor sett alla grönsaker, köper lite efter säsong. Jag kan inte leva utan grönsaker blir så besviken när jag äter ute och det inte finns ens en tomat.
-
Tack för tips. Morötter köper jag men glömmer bort lite så ska bli bättre på det. Rädisor är gott. Gurka har jag i stort sett slutat med men är ju gott ibland. Mer kål tänker jag är nyttigt. All kål är ju bra. Köpte vitkål nu. Blir Indisk daal till middag.
-
Om du, precis som jag, har seletivt minne har jag ett tips: "Matlådor" i glas, såna där med snäpplock. När jag får tid över kan jag t ex riva ner morötter eller fixa en sallad och förvara i kylen, så är den klar till middagen. Skålarna är vanliga, neutrala i glas så det går utmärkt att servera i dem utan att det ser otrevligt ut. Jag är notoriskt dålig på att komma ihåg att göra grönsakerna när jag lagar mat, men är de redan klara räcker det att ställa fram dem
-
Tack LadyG. Superbra tips. Det tar jag till mig
-
Gillar Haricot vertes (gröna bönor), de är goda att steka med vitlök eller spetskål i ugnen.
-
Vilka bra tips Nira74. Tack. :)
-
Vi äter också efter pris och säsong...och har alltid rotsaker ( kålrot, palsternacka, selleri och morot hemma ) de håller sig länge.
Ugnsrostar dom ihop med rödlök och avnjuter med ostsås...helst med gräddädel.
Älskar stekt vitkål med Sambal oelek.
Brysselkål ( förvälld och stekt / ugnsrostad med vitlök) eller i en gratäng.
Vi gör mycket på en gång och tar resterna i en Frittata eller vanlig gratäng . Enkelt.
Går även att frysa. Vi spar ALLA rester och äter både 2-och 3-rätters ibland för att det är så små mängder i burkarna.
Av morot och squash gör vi "pasta"...av blomkål och Broccoli gör vi "Ris"
Pepp och lycka till.
-
Tack för mycket bra tips Bella50. Låter jättemumsigt
-
Bra blogginlägg! Nu blev jag lite nyinspirerad av alla tips här i tråden.
Jag gör ofta broccolisoppa eller blomkålssoppa. Morotssoppa och grönärtsoppa är också väldigt gott. Mättar bra och får in en hel måltid med grönsak!
Jag gör oftast 6 portioner soppa, äter till middag och lunch dagen efter och lägger in 4 portions förpackade matlådor i frysen. Förra veckan hittade jag aubergine till bra pris, köpte flera stycken och gör Baba ganush som jag fryser in i små burkar. De är gott att äta till de mesta.
Logga in för att skriva en kommentar.