Vitt bröd är ett fördärv..
Tisdagen börjar bra och jag hade planerat dagens intag. Tror jag.. Vad jag inte visste var, att jag skulle bli bjuden på en baguette på jobbet. 🥲
Jag som varit utan mjukt bröd en vecka blev som förhäxad.
Tog först en halv men åt resten med när jag väl började.. Ja den var rejäl med glegg och rostbiff i. Det blev någon liten mer dumhet på det sedan med. 🫢
Nä fy så onödigt. Men det är gjort och över nu. På kvällen åt jag köttsoppa med bra grönsaker i känner att onsdagen får det bli att se över vad som ska ätas noga.
Vitt bröd är verkligen inte bra för min mage heller. Suck gör om gör rätt och ta tag i det meddetsamma. 🙄
Gillar
Kommentarer
-
Bröd i alla former, utom mitt hembakade plattbröd, är fullständigt fördärvligt! *instämmer*
Om jag tar en macka när det bjuds på frukost på jobbet, så är risken överhängande att jag känner att "dagen är körd" och så blir det kanske en glass efter jobbet... Mera macka när jag kommer hem... Det är så väldigt lätt hänt!
Baguette är gott, men man får tänka till om det är värt det...
När det bjuds på frukost på jobbet aviseras det ofta dagen innan, så då kan jag ta med mig kokta ägg och bara ta av påläggen. Social, men ok. 👍😁
-
Ja alldeles för lätt att fortsätta när jag börjar.. Vilket jag gjorde men hejda mig till kvällen. Jag hade med ägg och avokado till jobbet.. Finns inget att skylla på. Liknar det lite,lite vid att ta ett återfall.. För mig är dwt alltid värst de första veckorna.. Men det ligger alltid lite på lur och så beror allt på hur man mår och hurdet ser ut ikring. Stress är av ondo med..
-
Därför är det så viktigt att få in rutiner, sådant som sitter i ryggmärgen så att det kommer automatiskt utan att man egentligen behöver tänka så mycket.
Men ja, det tar förstås ett tag. Men du fixar det! 💪🙌
-
Håller fullständigt med - brödet är en enorm trigger. Men ack så gott! Och i alla dess forner. Jag älskar att baka och har provat olika mindre kolhydratrika varianter. Men de triggar ju precis lika mycket som "köpebröd" tycker jag. Jag har inga problem med att sätta i mig en plåt med fröbröd t ex. Problemet kommer efteråt när jag mår dåligt och bara vill ha mer.
Jag tycker att det är svårt att helt utesluta bröd i sociala sammanhang. Det är ju inte alltid möjligt att ha med sig någon "ersättning" i handväskan. Jag väljer nästan alltid att ta den där mackan som bjuds, dels för att jag gärna vill ha den och dels för att jag inte vill skapa någon bröddebatt genom att ta upp mitt äpple istället.
-
Det är faktiskt ingen som reagerar på jobbet längre om jag väljer att bara äta pålägg, eller helt enkelt sitta med och bara dricka kaffe. Ibland tar jag något glutenfritt alternativ, men det triggar också, så för mig är det bäst att utesluta bröd helt - utom det jag bakar själv!
-
Stark igenkänning på den! Ooo så gott! Och ska jag verkligen behöva avstå? Ja det där med bjudmackor på jobbet... så lätt hänt. Men en gång är ingen gång och så har du lärt dig något på vägen... Ingen stor skada skedd alls.
Men jag känner även igen känslan efteråt och suget som kommer efter det vita brödet. Det är lixom katastrof! Jag åker gärna berg-och dalbana i känslorna när jag är orolig över min nya väg och övertygelse. Men som sagt... Det tar bara en aning längre med tid....men tid är det du har i ditt nya liv som lättare. Heja dej! Du är här och du bloggar.... helt rätt!
-
Mycket igenkänning igen! Och stämmer in i mycket av det som sagts. Det tar tid att vilja/orka/tordas säga nej till en sån där goding. För jag tycker det även kan handla om att inte avvika från alla andra, "jag tar väl jag också" Å så lindar man in den känslan i att "passa på..jag måste väl också kunna..
Bara det att andra går vidare som om inget hänt (för det har det ju egentligen inte) men hos oss triggas något igång och skapar en massa känslor.
Men underbart att Du nu stannar kvar och skriver här🥰 Heja Dig 💪❤️
-
Bröd är svårt att motstå....och kan ju lätt få en att spåra ur och köra i diket....vem har inte gjort det?!
Man tabbar sig ibland och åker dit och tycker efteråt att det inte var värt det. Men en gång är ingen gång...nu tar vi nya tag! Du fixar detta! 👍😊
-
Jag älskar bröd. Mår inte dåligt av det men går lätt upp..
Räknar vitt bröd som godis. Åt scones i helgen. Men väl inplanerat för annars hade jag slukat alla och bakat nya hela helgen 😅
Grovt bröd äter jag varje dag men det smakar mest bark.
-
Ja ni alla brödälskar..
Vi är många som tycker om bröd och det gäller att välja när och om det är värt detta.
Då jag under nästan 6 års tid åt LCHF så var jag utan vanligt bröd nästan helt. Men visst jag hittade LCHF bröd och fröknäcke som jag bakade,, men kunde överäta dessa med så klart.
Vitt bröd och scones är ju en trigger utan dess like,men gudagott. Tycker om grovt bröd med och min passion är knäckebröd vilket jag är ganska lillåtande med fortfarande. Jag försöker att minska på mjuk smörgås och äta det någon gång ibland.
För förbud aktar jag mig för nu mera, det blir bara en trigger och ännu mera skuld när man inte lyckas motstå det. Det gick bra för några år sedan att vara brödligberal, så jag hoppas hitta tillbaka till "lagom" igen. Men efter nu snart i ett års tid nästan ätit allt och ganska fritt så är det lite svajigt..
Men baguetten är historia nu och nästa gång hoppas jag kunna vara lite mera stabil och säga nej tack jag hoppar den i dag..
Logga in för att skriva en kommentar.