Bröd
Kommentarer
-
Allt bröd har inte socker i sig men menar du kolhydrater så ja. Ang socker just så behövs det för att jästen ska arbeta på rätt sätt men det räcker men små mängder och funkar även med fruktsocker, själv kör jag med rivet äpple när jag bakar. Det finns också sk danskt rågbröd och det har ofta inte socker i för det ska inte jäsas upp på samma vis. Men äter du efter LCHF eller gi ska du iaf undvika bröd, pga kolhydrater
-
Man kan baka helt utan socker också, om man har gott om tid eftersom det går mycket saktare att jäsa en sockerlös deg. Jag bakar helt utan socker, frukt, sirap eller honung. Följer man GI kan man med fördel välja pumpernickel eller annat grovt bröd med mycket frön, bakar du själv kan du välja ett recept som t ex "GI-bröd med dinkel": [LANK]http://gi-bröd.se/dinkel[/LANK] som inte innehåller socker alls, och inget vitt mjöl.
Logga in för att skriva en kommentar.