icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mitt alias är namnet på en ärkeängel. Sabriel står för utmaningar och hjälper till att besegra ovanor, missbruk eller skuldproblem. Stämmer rätt bra på mig och har gjort att mat har blivit en tröst. Mat och mat, förresten -snarare godis, mackor, kaffe och kakor. Ingen bra kombination om man vill hålla sig i den viktklass som passar. Lägg till knäproblem, början till höftont så förstår ni varför jag känner mig motiverad att nå min målvikt. Det jag helst vill slippa är faktiskt att de "dubbeldäckaren" när jag tittar mig i spegeln från sidan. Jag vill ha en midja och en rygg utan volanger. Jag vill gå med bara ben utan att låren tar i varandra, det är inte kul! Kanske "skrattgroparna" på lår och vader försvinner något också. Att gå in för en sundare livsstil betydr också att motivationen till att vara fysikt aktiv ökar, det är i alla fall min förhoppning. Den förhoppningen styr jag över alldeles själv...
30 juni 2013 23:25
2

Bröd

Bröd är gott och fullt med socker, eller hur? Min svaghet är just bröd. Det har varit många gånger jag lovat mig själv att sluta äta bröd, men inte då.... Ska prova på 5:2 dieten den här veckan. Kroppen behöver en rensning och vila nån dag. Det skulle kunna vara en metod som fungerar. Egentligen är jag helt ointresserad av mat och vill helst slippa laga och äta. Men så fungerar det ju inte. Inget djungelgodis på hela helgen i alla fall...

Kommentarer

  • 1 juli 2013 07:06
    sasssyy
    Allt bröd har inte socker i sig men menar du kolhydrater så ja. Ang socker just så behövs det för att jästen ska arbeta på rätt sätt men det räcker men små mängder och funkar även med fruktsocker, själv kör jag med rivet äpple när jag bakar. Det finns också sk danskt rågbröd och det har ofta inte socker i för det ska inte jäsas upp på samma vis. Men äter du efter LCHF eller gi ska du iaf undvika bröd, pga kolhydrater
  • 1 juli 2013 09:09
    Man kan baka helt utan socker också, om man har gott om tid eftersom det går mycket saktare att jäsa en sockerlös deg. Jag bakar helt utan socker, frukt, sirap eller honung. Följer man GI kan man med fördel välja pumpernickel eller annat grovt bröd med mycket frön, bakar du själv kan du välja ett recept som t ex "GI-bröd med dinkel": [LANK]http://gi-bröd.se/dinkel[/LANK] som inte innehåller socker alls, och inget vitt mjöl.

Logga in för att skriva en kommentar.